09 December 2012

Subjek2 drawing time sem 1 (-_- ) !





Assalamualaikum !



Haaaaa dah lama aku nak buat entri ni (T___T)
*semput pasal nak siapkan entri ni*
Penat woi upload2 natang ni semua , hahaha . Harap2 korang janganla scroll laju2 eh ;(
Aku mendaki gunung , siap merentas lautan api nak siapkan ni ! hahhahaha . Jadi ni dia antara subjek2 drawing yang aku amik time sem 1 dulu , rindu nak belajar benda2 ni semua walaupun rasa macam nak mati je buat ( ̄(エ) ̄)


FND 100 : DRAWING 1


Subjek ni pehhh , boleh tahan nak matinya , kahkah ! Mula2 agak payah la nak sesuaikan diri , lelama tu baru okey , haha . Drawing2 psikomotor yang besar gedabak tu aku dah buang pasal menyemak lagipun hodoh gila bapak -_- ! Cis



Tang ni kitorang kena kalerkan dalam 15 line tu guna pensel sehingga membentuk satu ton  , agak fail disitu tapi ahhh kesah pulak kan , hahaha . Tergeger2 nak buat !


Ni lagi 1 keje yang sungguh tak paham (-_- ) Keje ni kitorang kene hitamkan separuh dari drawing paper guna pensel dan kena kasi betul2 hitam gila2. Haaa ingat senang ke ? Susah siak . Habis pendek pensel2 aku , kesian depa . Bape banyak kali asah tah kalkultor tak mampu nak kira , kakhkah ! Dah penat2 hitamkan , boleh pulak kena lipat 2 adoi , part yang lagi 1 tu kena padam hitam2 tu balik . Peh lagi payah ! Habis musnah 1 pemadam nak kasi putihkan balik part tu , HAHA . Erghh


Ni pulak kena buat shading kat setiap bentuk (bulat,kiub,silinder) . So drawing aku yang bulat kat ataih tu jadilah contoh kat depan cewahhh xD Keje ni ah lenggang je , rasa nak mati tu memang takdak ;P


Time ni dah start buat analytical drawing , yang petak sebelah kiri tu kena buat tekstur bagi subject matter yang kitorang pilih , memang kena zoom habis ! (guna mata je pun) , dan kena lukis biar kasi tekstur2 tu jelas nak mati ! (tak mati pun) . Haaa cuba teka natang apekah itu ? NENAS ! -_-
Dah macam organ dah aku tengok , jadah ! 


So tudiaa nenas itu ! Ye aku tau hodoh siak -.- (aku serius ni) Pasal agak kartun bak hang ! Padahal kena buat ala2 analytical drawing , cis ! Memang la dipilih jadi drawing contoh kat depan  , tapi boleh pulak lecturer tu lekatkan kat sebelah drawing nenas student2 lama yang hidup zaman2 dulu yang lagi power gila bapak aih , segan pulak aku taktau nak letak kat mana muka ,  nampak sangat perbezaan gila2 , kahkah ! Adoi .

Bajet tangan kotor konon
Dah serik nak guna nenas , so untuk yang final project ni aku guna halia pulak . Yang final dah tak guna pensel dah , tapi kena guna compressed charcoal . Bila guna natang ni , pehhh ! Semua kawan2 aku yang sebelum ni kata drawing2 dorang hodoh gila tetiba pulak mengaku drawing dorang jadik lawa bila guna natang ni ! HAHA . Jimbit betol . Best tau lukis guna natang ni , tapi tulah 1 , habis tangan baju seluar kena tempiasnya . *pasal eksaited sangat lah konon* Aku tengok rupa aku dah macam askar2 yang tengah balik perang pun ade -_-


Jadi inilah rupa dia bila dah siapp , yayyyy :D
HALIA ! 


FND 101 : VISUAL RESEARCH

Banyak2 subjek drawing , subjek ni ahh yang paling banyak jumlah mengeluhnya . Mengeluh kuat gila2 lah sampai mak ayah aku boleh dengar dari rumah -_- ! Keje2 nya oh sungguh tak paham apa kehendaknya , kahkahkah !    


Aku patut jadi arkitek . HAHA *lawak hambar*
Benda alah kat atas tu namanya mounting board versi albino (yang kaler putih punya)
Dah tu , kena potong2 kasi 15 part dengan bentuk yang berbeza pahtu kena gabung2 jadi satu benda yang aku sendiri pun tak paham = =' Hahahahaa 


Pahtu kena sketch balik benda2 tu . Benda tu bukan 1 kena buat , ade lah dalam 10 ? (aku pun tak ingat dah) Nak menangis woi buat bende ni , nak bajet2 shading lagi , peh ! Segala tulang aku patah .
Dah macam part2 robot transformer yang dah dileraikan pulak sekali tengok ! Takpun organ2 hewan mana tah !


Jadi siaplah jadah yang aku sendiri tak paham ni , hahaha . Tak tido langsung siapkan benda ni . Aku punya yang tengah2 tu . Dari malam sampai pagi nak siapkan . 7 pagi baru siap , HAHA . Azab -_-
Ah sibuk pulak si budak Ieyra ni interframe , cis ! Haha , tepilah woi



Yang ni pulak untuk final project punya . Kena transform subjet matter yang korang pilih ke bentuk2 yang aku sendiri taktau nak eksplen cemana dan kena pilih yang terbaik untuk dibentuk balik guna foam .



Hah , nilah bendanya foam tu , alahh yang orang guna untuk buat bunga manggar tu -_- pastu kitorang kena ukir natang ni guna cutter aka pisau sambil rujuk drawing yang korang pilih tu . Kawan2 aku siap ada yang pakai gogel mata , semangat je , rupa dah macam nak menyelam bak hang ! Cuma takdak air je time tu . Sampai ada kawan aku yang sorang ni meronta2 takut dia jadi buta bila habuk2 foam ni masuk mata dia , kahkah ! Eh Form ke Foam ? Ah lantak , aku tibai je !


FDT 106 : FASHION DRAWING (FIGURE)


Haaaa ni subjek feveret aku yayyyy ! xD
Aku paling tak sabar tiap kali kelas ni mendatang , best ! :D Dengan lecturer lelakinya yang begitu ohh memahami dan good-looking , pulun habis buat keje ! HAHA



First time masuk kelas tu , kena lukis gambar apa2 lah yang korang nak :D 
Maybe dia nak tengok adekah anak2 murid dia ni tau melukis mungkin ? Entah -_-


Tang ni pulak dah setat buat drawing guna dry medium aka soft pastel . Pehhh memang best ah guna benda ni , hahaha . Berhabuk bak hang pastel2 tu bila kena gosok2 nak kasi rata -,- Sampai hitam jari2 aku . 
Ada rupa macam orang asli pun ada sekali tengok . 2 kali tengok , memang orang asli rupanya ! Gambar2 yang kena dilukis tu lecturer sendiri yang pilih dari majalah yang kita beli , so aku dapatlah manusia yang dah macam rupa alien ni , dengan leher yang panjang gila bapak nya . Kepala jendoi kot ! HAHA

Time assessment yang pertama 
Jadi dengan muka tak semenggahnya aku memegang drawing pastel yang dah siap tu . Pas kena tegur kepala jendoi drawing tu terus aku ejas kasi extend-kan sikit area rambut kat dahi tu . Yang tak boleh blahnya lect tu kata meremang dia tengok drawing ni , hahaha . Teruja katanya , ahhhhh . *nak pengsan* xD 


Lepas guna dry media , kitorang kena guna wet media pulak (watercolour) . Lagi best guna waterkaler !! Model pun lect jugak pilih . Dia kata kalau tang aku je patut dibagi yang susah2 bak hang ! Adoi , mampuih den . Seriusla aku rasa drawing ni betul2 something wrong somewhere , HAHAHA . Tapi taktau tang mana , body dahlah macam bapuk je , ahh . Badan terpanjang , kaki terketot ? Mungkin . Yang kanan tu tak siap lagi aku kalerkan background dia sebenarnya . Tapi lect kata banyak2 drawing dia paling suka yang ni . ehheh .





Jadi inilah drawing untuk yang final punya . 
Drawing + kolaj . Bebas nak guna waterkaler or pastel . So aku pilih untuk print pattern ala2 tiger untuk diletak kat baju , pastu jadah apa entah untuk tali beg dia dan renda untuk short pants drawing tu . Subjek ni dapat A+ , macam tak percaya je = =


FDT 108 : FASHION CAD (INTRODUCTION)


Subjek ni pun best oooo . Hahaha . Pasal boleh guna Photoshop dan Illustrator . Aku tak mampu menyorokkan perasaan pulun tu tiap kali kat dalam kelas tu . Ahh asal lect keluar kejap je , semua dok pakat bukak FB , bengong . Ye aku pun sama bengong . Hahaha



Ada 2 projek je untuk subjek ni , lenggang habis ! (lah sangat kannn)
Projek ni dinamakan FABRIC PATTERN . Kitorang kena design sendiri pattern sendiri lalu memasukkannya kedalam produk yang kita pilih . 


Ni pulak yang final punya . Tema untuk kelas kitorang adelah sportswear . Apeke huduhnya tema -_- 
So kena carik gambar2 yang berkaitan dengan sportswear pastu trace balik kat Illustrator aka Ai . Tension aku guna Ai ni nak dibandingkan dengan Photoshop . Ahhh . Aku ada jugak ngelat buat benda ni kat Photoshop . Ceh . Aku ni dahla cerewet sikit nak carik background dia , hahaha . Logo tu takboleh blah , kahkah ! Aku takde idea lalu buat ala2 1 Direction punya logo , aptb xD ! Nak yang betul2 sesuai !
Alhamdulillah , dapat full mark benda ni . 



Ahhh penat aku (-_- ) Siap sudah entri ini . Banyak lagi sebenarnya drawing2 tu . Malas pulak aku nak upload banyak2 . Haaa jadi jangan ingat melukis tu satu benda yang senang . Takda benda yang senang kat dunia ni . Ingat melukis tu setakat melukis camtu2 je ke , haih . Takda makna . Nak menangis pun ada sepanjang sem tu pasal buat drawing ni punya pasal . Time dah nak dekat exam la kitorang bersusah payah kena siapkan final project bagai ;( Sebab tu takramai budak AD yang dapat dekan mungkin ?
HAHA , bajet habis ! xD
Ni baru sem 1 , sem ni ? sem seterusnya ? Wallahualam , tangan di bahu .




Wassalam , 
*lapar pulak aku time gini2 aih -_-*








35 comments:

Syat0za Zai said...

uiyoooo.. :O

Syat0za Zai said...

eh, uitm SI? haha dekat je ni :)

Hakimy Zamri said...

perghhhh terbaik ah artwork hanggg!

nurdani said...

hebatnya. serius teruja tengok semua lukisan tu. yang paling mencuri perhatian saya, tang fashion tu.serius lawa!

Benben said...

gila kentang ! rasa nak nanges tengok , jauh beza dgn hasil lukisan ika -_-

Cik Chokie said...

Ya allah kak sumpah awesome gila , mana tahu sem lepas ni akak akan jadi pangkat dekan :D memang ada ciri2 pelajar cemerlang . tak sabar nak tengok akak jadi pereka fesyen yang termahsyor kat Dunia ni :D suka suka . nak save ea akak hasil akak ni ^_^

Ian Syafinaz said...

cantiknyee!! ske la lukisan model leher pnjg tu :)

BiskOt said...

sem seterusnya, mngenali jenis2 fabrik.. ceywahh cam tahu2 je.. XD.


~Nur Zulaiha~ said...

dip ea...

hahaha,, stu saja yg pasti about sem akan datang... stress,stress dan stress... hahaha..

slmat mengstresskan diri n tak lupa jgk mata panda.. =D

bnci btul gna arang 2,, serius comot..

nurdani said...

eh myra study dekat uitm perak eh??? kos senireka? so sem 2 dapat apa?grafik?seni halus? sekarang sem berapa dah?


banyak tanya dah ha.hahaha

Myra Azraff said...

nurdani : A'ah , kat Perak . Amik kos fesyen , sekarang baru sem 2 ;D

kila said...

nyot! ebat laaa kau,, suka sgt lukisan kau!

nurdani said...

oh fesyen..seronoknya.nanti ada fashion show sendiri mesti best kan. rindu dekat uitm perak.hehe

KN28 said...

terbaik laaaaaaaa! ^.-v

alonso.apoyar said...

Wawww! :D banyak gilos drawing hahaha. macam lebih kurang sama je kerja kerja kita tu! part drawing nenas :'D teringat pulak kt sem lepas hahaha

afzalsukasuki said...

mak aih apsal susah bebenor buat menda alah ni?kalah subjek addmath.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

ohsem la.. memg payah nak2 sem 1 kan...

zera eira said...

gilaaa. serious zera mmg tgn kayu.
ta reti langsungg!

maaf sesangat zera lama tak bw. btw, rinduuu dah ni! :)

Najwa Samlan said...

cntiknya semuani!!!

Ieyra Ghani said...

lawa giler!

Nurul Aini said...

hehehe..part one budak AD adalah part yang paling geram bagi akak sebab banyak sngat duit melabur, lagi2 tang lukisan..haish..fnd 101 tu, memang akak tak suka sebab asyik suruh develop je, daripada buah pula tu..hancus drawing..hehe. papaya jadi pisang.

Faridzuan said...

Oh my, hasil seni yang sungguh menakjubkan. Tahniah! :)

Syarafi[skyforce331] said...

semoga berjaya yer :)

izatty fatihah said...

waa siyes cantik! terbaik ahh. hee :D

nurul-rasya said...

kau memang talented seyh

nur amirah sofwan said...

terbaik !!! fighting ! semoga berjaya *jeritt

keri ikhwan said...

bila tengok hasil2 karya bdk seni.. mesti hati aku ni terluka... time tula rasa mcm langit dgn bumi.. kalaula ko ni melukis dh level 108 maka aku barula layak level 1.
ohsem lukisan tu semua

merahitujambu said...

rindu zaman belajar dulu belajar teknik cam awok laa..good luck dear

Hanamiko Sakura said...

sama lah kita ID pun kena banyak gila melukis.. perghh! melukis bukan kejo senang...

Adilla Ariffin said...

salam..wow!! ahh jelous nye dila tengok ..dilla giler2 meman minat laa art ni.. \tapi disebabkn oleh family terpaksa laa akhirnya.. :)
apa2 pon suke giler entri ni.. :)

nurshamila said...

eleh, bangga ja lebihh..tade la cantik mna pon kau lukis uh -.- hmmph tak cantik tak cantik.. uwaaaaa

aku yg nk nangis tgk..fuhh, mujur x amik art design..hehe truskn yea..xda bnd mudah dlm dunia, tol la tu

frankly said, cantikkkkk..thumbs up
*eh apa nma penuh kau? bapak kau bukan la nma azraff ek?

pjang lak komen aku..huhu

syafeika edora said...

, ehh sme la kite art and design tp SE amik printing so more to grafik and mesin la.. tp siyes.. ur drawing was ohsem la.. SE pun tak rajin nk lukis cntik cmtu. HAHA

Sis ieja said...

fuyooh memang tabik dengan budak AD, sis budak OM je haha.
setiap kos ada istimewa masing2. smoga dipermudahkan segala urusan :)

nur amirah said...

awk sgt hebat !

Cik Fie said...

lawa la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 December 2012

Subjek2 drawing time sem 1 (-_- ) !





Assalamualaikum !



Haaaaa dah lama aku nak buat entri ni (T___T)
*semput pasal nak siapkan entri ni*
Penat woi upload2 natang ni semua , hahaha . Harap2 korang janganla scroll laju2 eh ;(
Aku mendaki gunung , siap merentas lautan api nak siapkan ni ! hahhahaha . Jadi ni dia antara subjek2 drawing yang aku amik time sem 1 dulu , rindu nak belajar benda2 ni semua walaupun rasa macam nak mati je buat ( ̄(エ) ̄)


FND 100 : DRAWING 1


Subjek ni pehhh , boleh tahan nak matinya , kahkah ! Mula2 agak payah la nak sesuaikan diri , lelama tu baru okey , haha . Drawing2 psikomotor yang besar gedabak tu aku dah buang pasal menyemak lagipun hodoh gila bapak -_- ! Cis



Tang ni kitorang kena kalerkan dalam 15 line tu guna pensel sehingga membentuk satu ton  , agak fail disitu tapi ahhh kesah pulak kan , hahaha . Tergeger2 nak buat !


Ni lagi 1 keje yang sungguh tak paham (-_- ) Keje ni kitorang kene hitamkan separuh dari drawing paper guna pensel dan kena kasi betul2 hitam gila2. Haaa ingat senang ke ? Susah siak . Habis pendek pensel2 aku , kesian depa . Bape banyak kali asah tah kalkultor tak mampu nak kira , kakhkah ! Dah penat2 hitamkan , boleh pulak kena lipat 2 adoi , part yang lagi 1 tu kena padam hitam2 tu balik . Peh lagi payah ! Habis musnah 1 pemadam nak kasi putihkan balik part tu , HAHA . Erghh


Ni pulak kena buat shading kat setiap bentuk (bulat,kiub,silinder) . So drawing aku yang bulat kat ataih tu jadilah contoh kat depan cewahhh xD Keje ni ah lenggang je , rasa nak mati tu memang takdak ;P


Time ni dah start buat analytical drawing , yang petak sebelah kiri tu kena buat tekstur bagi subject matter yang kitorang pilih , memang kena zoom habis ! (guna mata je pun) , dan kena lukis biar kasi tekstur2 tu jelas nak mati ! (tak mati pun) . Haaa cuba teka natang apekah itu ? NENAS ! -_-
Dah macam organ dah aku tengok , jadah ! 


So tudiaa nenas itu ! Ye aku tau hodoh siak -.- (aku serius ni) Pasal agak kartun bak hang ! Padahal kena buat ala2 analytical drawing , cis ! Memang la dipilih jadi drawing contoh kat depan  , tapi boleh pulak lecturer tu lekatkan kat sebelah drawing nenas student2 lama yang hidup zaman2 dulu yang lagi power gila bapak aih , segan pulak aku taktau nak letak kat mana muka ,  nampak sangat perbezaan gila2 , kahkah ! Adoi .

Bajet tangan kotor konon
Dah serik nak guna nenas , so untuk yang final project ni aku guna halia pulak . Yang final dah tak guna pensel dah , tapi kena guna compressed charcoal . Bila guna natang ni , pehhh ! Semua kawan2 aku yang sebelum ni kata drawing2 dorang hodoh gila tetiba pulak mengaku drawing dorang jadik lawa bila guna natang ni ! HAHA . Jimbit betol . Best tau lukis guna natang ni , tapi tulah 1 , habis tangan baju seluar kena tempiasnya . *pasal eksaited sangat lah konon* Aku tengok rupa aku dah macam askar2 yang tengah balik perang pun ade -_-


Jadi inilah rupa dia bila dah siapp , yayyyy :D
HALIA ! 


FND 101 : VISUAL RESEARCH

Banyak2 subjek drawing , subjek ni ahh yang paling banyak jumlah mengeluhnya . Mengeluh kuat gila2 lah sampai mak ayah aku boleh dengar dari rumah -_- ! Keje2 nya oh sungguh tak paham apa kehendaknya , kahkahkah !    


Aku patut jadi arkitek . HAHA *lawak hambar*
Benda alah kat atas tu namanya mounting board versi albino (yang kaler putih punya)
Dah tu , kena potong2 kasi 15 part dengan bentuk yang berbeza pahtu kena gabung2 jadi satu benda yang aku sendiri pun tak paham = =' Hahahahaa 


Pahtu kena sketch balik benda2 tu . Benda tu bukan 1 kena buat , ade lah dalam 10 ? (aku pun tak ingat dah) Nak menangis woi buat bende ni , nak bajet2 shading lagi , peh ! Segala tulang aku patah .
Dah macam part2 robot transformer yang dah dileraikan pulak sekali tengok ! Takpun organ2 hewan mana tah !


Jadi siaplah jadah yang aku sendiri tak paham ni , hahaha . Tak tido langsung siapkan benda ni . Aku punya yang tengah2 tu . Dari malam sampai pagi nak siapkan . 7 pagi baru siap , HAHA . Azab -_-
Ah sibuk pulak si budak Ieyra ni interframe , cis ! Haha , tepilah woi



Yang ni pulak untuk final project punya . Kena transform subjet matter yang korang pilih ke bentuk2 yang aku sendiri taktau nak eksplen cemana dan kena pilih yang terbaik untuk dibentuk balik guna foam .



Hah , nilah bendanya foam tu , alahh yang orang guna untuk buat bunga manggar tu -_- pastu kitorang kena ukir natang ni guna cutter aka pisau sambil rujuk drawing yang korang pilih tu . Kawan2 aku siap ada yang pakai gogel mata , semangat je , rupa dah macam nak menyelam bak hang ! Cuma takdak air je time tu . Sampai ada kawan aku yang sorang ni meronta2 takut dia jadi buta bila habuk2 foam ni masuk mata dia , kahkah ! Eh Form ke Foam ? Ah lantak , aku tibai je !


FDT 106 : FASHION DRAWING (FIGURE)


Haaaa ni subjek feveret aku yayyyy ! xD
Aku paling tak sabar tiap kali kelas ni mendatang , best ! :D Dengan lecturer lelakinya yang begitu ohh memahami dan good-looking , pulun habis buat keje ! HAHA



First time masuk kelas tu , kena lukis gambar apa2 lah yang korang nak :D 
Maybe dia nak tengok adekah anak2 murid dia ni tau melukis mungkin ? Entah -_-


Tang ni pulak dah setat buat drawing guna dry medium aka soft pastel . Pehhh memang best ah guna benda ni , hahaha . Berhabuk bak hang pastel2 tu bila kena gosok2 nak kasi rata -,- Sampai hitam jari2 aku . 
Ada rupa macam orang asli pun ada sekali tengok . 2 kali tengok , memang orang asli rupanya ! Gambar2 yang kena dilukis tu lecturer sendiri yang pilih dari majalah yang kita beli , so aku dapatlah manusia yang dah macam rupa alien ni , dengan leher yang panjang gila bapak nya . Kepala jendoi kot ! HAHA

Time assessment yang pertama 
Jadi dengan muka tak semenggahnya aku memegang drawing pastel yang dah siap tu . Pas kena tegur kepala jendoi drawing tu terus aku ejas kasi extend-kan sikit area rambut kat dahi tu . Yang tak boleh blahnya lect tu kata meremang dia tengok drawing ni , hahaha . Teruja katanya , ahhhhh . *nak pengsan* xD 


Lepas guna dry media , kitorang kena guna wet media pulak (watercolour) . Lagi best guna waterkaler !! Model pun lect jugak pilih . Dia kata kalau tang aku je patut dibagi yang susah2 bak hang ! Adoi , mampuih den . Seriusla aku rasa drawing ni betul2 something wrong somewhere , HAHAHA . Tapi taktau tang mana , body dahlah macam bapuk je , ahh . Badan terpanjang , kaki terketot ? Mungkin . Yang kanan tu tak siap lagi aku kalerkan background dia sebenarnya . Tapi lect kata banyak2 drawing dia paling suka yang ni . ehheh .





Jadi inilah drawing untuk yang final punya . 
Drawing + kolaj . Bebas nak guna waterkaler or pastel . So aku pilih untuk print pattern ala2 tiger untuk diletak kat baju , pastu jadah apa entah untuk tali beg dia dan renda untuk short pants drawing tu . Subjek ni dapat A+ , macam tak percaya je = =


FDT 108 : FASHION CAD (INTRODUCTION)


Subjek ni pun best oooo . Hahaha . Pasal boleh guna Photoshop dan Illustrator . Aku tak mampu menyorokkan perasaan pulun tu tiap kali kat dalam kelas tu . Ahh asal lect keluar kejap je , semua dok pakat bukak FB , bengong . Ye aku pun sama bengong . Hahaha



Ada 2 projek je untuk subjek ni , lenggang habis ! (lah sangat kannn)
Projek ni dinamakan FABRIC PATTERN . Kitorang kena design sendiri pattern sendiri lalu memasukkannya kedalam produk yang kita pilih . 


Ni pulak yang final punya . Tema untuk kelas kitorang adelah sportswear . Apeke huduhnya tema -_- 
So kena carik gambar2 yang berkaitan dengan sportswear pastu trace balik kat Illustrator aka Ai . Tension aku guna Ai ni nak dibandingkan dengan Photoshop . Ahhh . Aku ada jugak ngelat buat benda ni kat Photoshop . Ceh . Aku ni dahla cerewet sikit nak carik background dia , hahaha . Logo tu takboleh blah , kahkah ! Aku takde idea lalu buat ala2 1 Direction punya logo , aptb xD ! Nak yang betul2 sesuai !
Alhamdulillah , dapat full mark benda ni . 



Ahhh penat aku (-_- ) Siap sudah entri ini . Banyak lagi sebenarnya drawing2 tu . Malas pulak aku nak upload banyak2 . Haaa jadi jangan ingat melukis tu satu benda yang senang . Takda benda yang senang kat dunia ni . Ingat melukis tu setakat melukis camtu2 je ke , haih . Takda makna . Nak menangis pun ada sepanjang sem tu pasal buat drawing ni punya pasal . Time dah nak dekat exam la kitorang bersusah payah kena siapkan final project bagai ;( Sebab tu takramai budak AD yang dapat dekan mungkin ?
HAHA , bajet habis ! xD
Ni baru sem 1 , sem ni ? sem seterusnya ? Wallahualam , tangan di bahu .




Wassalam , 
*lapar pulak aku time gini2 aih -_-*








35 comments:

Syat0za Zai said...

uiyoooo.. :O

Syat0za Zai said...

eh, uitm SI? haha dekat je ni :)

Hakimy Zamri said...

perghhhh terbaik ah artwork hanggg!

nurdani said...

hebatnya. serius teruja tengok semua lukisan tu. yang paling mencuri perhatian saya, tang fashion tu.serius lawa!

Benben said...

gila kentang ! rasa nak nanges tengok , jauh beza dgn hasil lukisan ika -_-

Cik Chokie said...

Ya allah kak sumpah awesome gila , mana tahu sem lepas ni akak akan jadi pangkat dekan :D memang ada ciri2 pelajar cemerlang . tak sabar nak tengok akak jadi pereka fesyen yang termahsyor kat Dunia ni :D suka suka . nak save ea akak hasil akak ni ^_^

Ian Syafinaz said...

cantiknyee!! ske la lukisan model leher pnjg tu :)

BiskOt said...

sem seterusnya, mngenali jenis2 fabrik.. ceywahh cam tahu2 je.. XD.


~Nur Zulaiha~ said...

dip ea...

hahaha,, stu saja yg pasti about sem akan datang... stress,stress dan stress... hahaha..

slmat mengstresskan diri n tak lupa jgk mata panda.. =D

bnci btul gna arang 2,, serius comot..

nurdani said...

eh myra study dekat uitm perak eh??? kos senireka? so sem 2 dapat apa?grafik?seni halus? sekarang sem berapa dah?


banyak tanya dah ha.hahaha

Myra Azraff said...

nurdani : A'ah , kat Perak . Amik kos fesyen , sekarang baru sem 2 ;D

kila said...

nyot! ebat laaa kau,, suka sgt lukisan kau!

nurdani said...

oh fesyen..seronoknya.nanti ada fashion show sendiri mesti best kan. rindu dekat uitm perak.hehe

KN28 said...

terbaik laaaaaaaa! ^.-v

alonso.apoyar said...

Wawww! :D banyak gilos drawing hahaha. macam lebih kurang sama je kerja kerja kita tu! part drawing nenas :'D teringat pulak kt sem lepas hahaha

afzalsukasuki said...

mak aih apsal susah bebenor buat menda alah ni?kalah subjek addmath.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

ohsem la.. memg payah nak2 sem 1 kan...

zera eira said...

gilaaa. serious zera mmg tgn kayu.
ta reti langsungg!

maaf sesangat zera lama tak bw. btw, rinduuu dah ni! :)

Najwa Samlan said...

cntiknya semuani!!!

Ieyra Ghani said...

lawa giler!

Nurul Aini said...

hehehe..part one budak AD adalah part yang paling geram bagi akak sebab banyak sngat duit melabur, lagi2 tang lukisan..haish..fnd 101 tu, memang akak tak suka sebab asyik suruh develop je, daripada buah pula tu..hancus drawing..hehe. papaya jadi pisang.

Faridzuan said...

Oh my, hasil seni yang sungguh menakjubkan. Tahniah! :)

Syarafi[skyforce331] said...

semoga berjaya yer :)

izatty fatihah said...

waa siyes cantik! terbaik ahh. hee :D

nurul-rasya said...

kau memang talented seyh

nur amirah sofwan said...

terbaik !!! fighting ! semoga berjaya *jeritt

keri ikhwan said...

bila tengok hasil2 karya bdk seni.. mesti hati aku ni terluka... time tula rasa mcm langit dgn bumi.. kalaula ko ni melukis dh level 108 maka aku barula layak level 1.
ohsem lukisan tu semua

merahitujambu said...

rindu zaman belajar dulu belajar teknik cam awok laa..good luck dear

Hanamiko Sakura said...

sama lah kita ID pun kena banyak gila melukis.. perghh! melukis bukan kejo senang...

Adilla Ariffin said...

salam..wow!! ahh jelous nye dila tengok ..dilla giler2 meman minat laa art ni.. \tapi disebabkn oleh family terpaksa laa akhirnya.. :)
apa2 pon suke giler entri ni.. :)

nurshamila said...

eleh, bangga ja lebihh..tade la cantik mna pon kau lukis uh -.- hmmph tak cantik tak cantik.. uwaaaaa

aku yg nk nangis tgk..fuhh, mujur x amik art design..hehe truskn yea..xda bnd mudah dlm dunia, tol la tu

frankly said, cantikkkkk..thumbs up
*eh apa nma penuh kau? bapak kau bukan la nma azraff ek?

pjang lak komen aku..huhu

syafeika edora said...

, ehh sme la kite art and design tp SE amik printing so more to grafik and mesin la.. tp siyes.. ur drawing was ohsem la.. SE pun tak rajin nk lukis cntik cmtu. HAHA

Sis ieja said...

fuyooh memang tabik dengan budak AD, sis budak OM je haha.
setiap kos ada istimewa masing2. smoga dipermudahkan segala urusan :)

nur amirah said...

awk sgt hebat !

Cik Fie said...

lawa la :)