Freebies Doodle : Cutie Hijabi Girl In Bawal

7:56 PM

Happy Saturday  !

Dah bertahun tak buat freebies doodle. Ingat macam nak give up je men-doodle ni. But tetiba teringat dalam tahun ni jugakla ada sis ni pm Facebook aku, dia save untuk buat punch card kelas anak dia, then budak Yus guna untuk sticker cookies and one day dia gitau ada 1 doodle ni orang guna untuk buat soalan ulangkaji dalam newspaper. Doodle dahla comot lol. Then kat Pinterest pun ada jumpa doodle aku, tak taula sapa pulak yang save. So semangat tu ada balik walaupun sikit je haha. And kali ni aku nak bagi freebies doodle lagi untuk 2017 version. Manalah tahu kot2 ada yang perlukan untuk masa akan datang, walaupun doodle tak berapa nak perfect 😑

Yang ni aku hand drawing. Takde drawing tab kan huhu. After dah handrawn guna pen, scan ke laptop then trace dalam Illustrator. Warnakan pulak dekat Photoshop. Paint Tool Sai lagi senang nak guna but ada dalam laptop lama. And laptop lama pun dah rosak haha. Doodle kali ni pakai tudung bawal chiffon lol. Ada 22 various plain color, 6 yang bercorak and 1 dalam format png so korang boleh warnakan ikut warna yang korang nak. Check it out !


Cara nak save ? Right click > Save image as















Yang last sekali ni dalam format png. Boleh save then warnakan ikut warna korang suka. Inform di ruangan comment after save. Bawah ni antara link freebies yang dulu2 punya. Ada lagi actually freebies but aku tangan gi gatal pi padam gambar2 tu tak sengaja pftt. Bawah ni je yang sempat selamatkan. Last freebies, 2011 punya do. Dekat 6 tahun gak 😅

Freebies : Doodle With Shawl
Freebies : Doodle Perempuan Beruniform Sekolah
Other doodle collection : Click here

Bye ! Take care okay ma galss





You Might Also Like

4 komen

  1. Wahhh cantiknya!! Rambang mata ni tgk *_*

    ReplyDelete
  2. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Dear, cantik lah! I save image ye. Cute! Boleh request tak nak doodles lain?

    ReplyDelete
  4. Lawanya!!! sara save satu hihi

    https://messarah.blogspot.my/2017/09/book-review-komik-atan-edisi-istimewa.html

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram