Tutorial : Cantikkan Instagram Story Dengan UNFOLD

11:18 PM


Hi peeps ! Hari ni aku nak tunjukkan tutorial mencantikkan lagi Instastory korang dengan apps UNFOLD. Rasa ramai dah tau kewujudan apps ni, cuma tak berapa nak gunakan sangat or tak rasa kepentingan sangat benda alah ni. Yang ramai berminat gunakan maybe influencer, lifestyle blogger or anything like that. Apps ni free je kat playstore. Actually ada lagi apps macam ni, but UNFOLD je yang setakat ni interface lagi cantik, and minimal asf bagi aku. 

Aku start rasa aku perlukan apps ni terutamanya bila aku simpan terlalu banyak gambar, but dalam masa yang sama aku nak post kat IG story. So UNFOLD ni sangatlahhh berguna untuk memudahkan proses tu ye sistur. Aku bagi contoh la macam gambar2 dari vacation, short trip, reunion, recipe, tutorial. Bila aku susun stories guna apps ni, aku rasa nampak lebih kemas dan curated (at least in my mind lol) but of course, viewers kau pun rasa tenang nak tengok (entahla nak)


Also guys, UNFOLD ni sangat sangatlah self explanatory sebenarnya, but takpe, aku still nak share cara gunakannya ! Ikut je step yang aku dah sediakan dibawah okay. 





Haa senang je kan nak guna. Gunakan creativity korang tu mengedit gambar. Actually aku pun tak selalu guna, hanya kalau simpan banyak gambar pegi jenjalan je or depends la. Ikut koranglah bila nak guna pon.

Also similar apps : StoryArt. Layout lebih colourful and fun. Aku cuma tak berkenan dengan text dia je. Haha

p/s : Heharap takde typo la kat entri ni adehhh. Aku malas nak double check dah 💀💀💀

You Might Also Like

6 komen

  1. I'm using this app as well for my IG story :)

    ReplyDelete
  2. bestnyaaa! baru tahu ok kesiannya kaella hihi

    ReplyDelete
  3. tengok orang jugak, sama ada dia reti edit atau tak. kadang2 jadi buruk jugak. contoh org tu, saya hahaha

    ReplyDelete
  4. yess i love unfold, nampak story macam high class sikit ahaha

    https://mylittlestoryi.blogspot.com/2018/10/its-over.html

    ReplyDelete
  5. Suka tgk org yg buat guna unfold, tapi kalau diri sendiri ya Allah malasnya nak susun2 gambar.. haha. Aduhaii.

    The Hundred Pages | Eyqa Zq

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram