08 February 2016

How I edit my photos on Instagram




Kong Xi Fa Chai everyone !


Hai gais. Ada yang pernah tanya aku. Cemana aku edit gambar aku kat IG tu ?
Cemana amek gambar camtu ? Guna iPhone ke ?

Waaah iPhone pulok dah. Aku guna app VSCOcam je. 
Kamera samsung S3 je pon. Takde yang spesel pon. 

Okay first bukak gallery VSCOcam korang
Pilih gambar yang korang nak edit tu


1) Okay first of all. I didn't apply any filter for my photos (excluding B&W filter)
2) Terus proceed ke setting lain. Tekan kat gambar spanar tu


3) Pilih 'grain'. Grain tu related dengan noise gitu la bhahaha. Pasiaq2
4) Drag lebih kurang 5 or 6. Lagi korang tambah grain, lagi berpasir gambar tu. 



Done !

Nampak kan perbezaan sebelum and selepas. Bhahahaha. Mesti korang pelik, gambar elok2 dah clear, nak tambah pepasir lak. Aku pon dulu galak jugak, suka guna filter. Nak bagi lagi vibrant. Set contrast, exposure semua. Tapi sebab I've had enough of it, so aku tukar cara lain. 


Bawah ni antara feed IG aku. Yeap semua gambar aku guna cara yang sama :)


Okay itu je nak share. Bhahaha.
Korang pulak cemana ? Apa filter favourite yang korang salu guna ? 


Meh la share  :D



8 comments:

Nur Zafirah said...

Suka pakai SE3,lowkan saturation and up kan tint hehe

Myra Azraff said...

@Nur Zafirah samaa. akak pon dulu suka apply camtu :DD

Aqilah Azmi said...

ahahaha qila sampai laa ni tak gheti vsco uhuhu anyway kak moi dah kenapa pasiaq kan gambar tu hihu. tung la feed lawo. idk how n i cant T_T haha

hanmsfrah said...

Sama, suka jugak pakai VSCO ni. Hehe

Scya Lollita said...

selalu edit guna picsart je haha dah UI vsco >.<

YattAkasah said...

tak rajin sangat edit. haha bese pakai snapseed. he

Anis Diyana said...

lawalah feed ig uuu memang nampak cam iphone

Angelene Bong said...

I always edit pakai Photoscape kat laptop. Kat handphone so far blm ada yang berkenan lagi. Huhuhu. If photoscape selalu pakai filter CT7 lepas tu sharpen-kan gmbr tu. :3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

08 February 2016

How I edit my photos on Instagram




Kong Xi Fa Chai everyone !


Hai gais. Ada yang pernah tanya aku. Cemana aku edit gambar aku kat IG tu ?
Cemana amek gambar camtu ? Guna iPhone ke ?

Waaah iPhone pulok dah. Aku guna app VSCOcam je. 
Kamera samsung S3 je pon. Takde yang spesel pon. 

Okay first bukak gallery VSCOcam korang
Pilih gambar yang korang nak edit tu


1) Okay first of all. I didn't apply any filter for my photos (excluding B&W filter)
2) Terus proceed ke setting lain. Tekan kat gambar spanar tu


3) Pilih 'grain'. Grain tu related dengan noise gitu la bhahaha. Pasiaq2
4) Drag lebih kurang 5 or 6. Lagi korang tambah grain, lagi berpasir gambar tu. 



Done !

Nampak kan perbezaan sebelum and selepas. Bhahahaha. Mesti korang pelik, gambar elok2 dah clear, nak tambah pepasir lak. Aku pon dulu galak jugak, suka guna filter. Nak bagi lagi vibrant. Set contrast, exposure semua. Tapi sebab I've had enough of it, so aku tukar cara lain. 


Bawah ni antara feed IG aku. Yeap semua gambar aku guna cara yang sama :)


Okay itu je nak share. Bhahaha.
Korang pulak cemana ? Apa filter favourite yang korang salu guna ? 


Meh la share  :D



8 comments:

Nur Zafirah said...

Suka pakai SE3,lowkan saturation and up kan tint hehe

Myra Azraff said...

@Nur Zafirah samaa. akak pon dulu suka apply camtu :DD

Aqilah Azmi said...

ahahaha qila sampai laa ni tak gheti vsco uhuhu anyway kak moi dah kenapa pasiaq kan gambar tu hihu. tung la feed lawo. idk how n i cant T_T haha

hanmsfrah said...

Sama, suka jugak pakai VSCO ni. Hehe

Scya Lollita said...

selalu edit guna picsart je haha dah UI vsco >.<

YattAkasah said...

tak rajin sangat edit. haha bese pakai snapseed. he

Anis Diyana said...

lawalah feed ig uuu memang nampak cam iphone

Angelene Bong said...

I always edit pakai Photoscape kat laptop. Kat handphone so far blm ada yang berkenan lagi. Huhuhu. If photoscape selalu pakai filter CT7 lepas tu sharpen-kan gmbr tu. :3