18 March 2016

MOVIE REVIEW : ALLEGIANT PART 1 (2016)




Hi guys ! 

Seperti yang dijanjikan. Meh sini nak review !



Summary :

Okay now that semua faction dah terlerai, but gate untuk ke luar tu kena tutup pulak dah. Semua tak dibenarkan masuk, but Tris tetap cari cara untuk keluar dari situ and nak find out apa yang ada kat luar pagar tu. So lepas dah berjaya lepasi pagar tu, diorang harap segalanya akan berubah, tapi expectation dia tak betul. Yeap it's true Chicago tu hanya eksperimen, but Chicago tu still their home right ! And Tris dalam misi menyelamatkan tempat lahir dia ! Haaa kalau nak tau kenalah tengok tau haha

MOI RATE : 8.5/10
Overall aku berpuas hati. And tak kecewakan aku. Walaupun dah tahu ending untuk part seterusnya nanti hmmm. Four lagilah tak kecewakan aku. My heart stopped ermmm hihi. How come Four boleh jadi makin hot wehh ? But boleh tahan la part 1 dia ni kalau nak dibanding Mockingjay part 1 (lembap) hahaha. Must watch okay ! REALLY RECOMMENDED !






9 comments:

Aqilah Azmi said...

jgn la kutuk my mockingjay!!!
hahaha yasssss cant wait nnt nk pi tengok iwiwi Four mmg hot nak mampus ugh so ugh hahahaha. thanks kak moi tk bg spoiler kihkih <3

syuha zulkifli said...

Divergent dah daebak, allegiant ni macam lah pulak ek must watch this :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

yeay nasib baik tak kasi spoiler! next week baru nakpi tengok >.<

Fieyqa Adelova said...

aaaaaaaaaaaaaaaa tak sabar nak tengok T^T

Azwar Syuhada said...

Tak sempat tengok lagii.. ;)

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Okay boleh p tgk ni.. huhuhu. lama nya tak me woyamm.

yaya cendana said...

salam...done follow blog ni :) nice entry bila klik sini... ^_^

sambil2 tu jom jenguk & join contest dari yaya ni..

Contest : 'Jemputan ke Majlis Pertunangan Yaya dan Anis'

http://www.yayacendana.com/2016/04/contest-jemputan-ke-majlis-pertunangan.html

tq ^_^

EYJA MASLIZA said...

datang jenguk awok moi. lama dah moi tak update entry :)

Izzaty Zaty said...

allegiant ni best gak but for me dia punya ending simple gila. tak sabar nak tunggu sambungan dia yang final punya tahun depan xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 March 2016

MOVIE REVIEW : ALLEGIANT PART 1 (2016)




Hi guys ! 

Seperti yang dijanjikan. Meh sini nak review !



Summary :

Okay now that semua faction dah terlerai, but gate untuk ke luar tu kena tutup pulak dah. Semua tak dibenarkan masuk, but Tris tetap cari cara untuk keluar dari situ and nak find out apa yang ada kat luar pagar tu. So lepas dah berjaya lepasi pagar tu, diorang harap segalanya akan berubah, tapi expectation dia tak betul. Yeap it's true Chicago tu hanya eksperimen, but Chicago tu still their home right ! And Tris dalam misi menyelamatkan tempat lahir dia ! Haaa kalau nak tau kenalah tengok tau haha

MOI RATE : 8.5/10
Overall aku berpuas hati. And tak kecewakan aku. Walaupun dah tahu ending untuk part seterusnya nanti hmmm. Four lagilah tak kecewakan aku. My heart stopped ermmm hihi. How come Four boleh jadi makin hot wehh ? But boleh tahan la part 1 dia ni kalau nak dibanding Mockingjay part 1 (lembap) hahaha. Must watch okay ! REALLY RECOMMENDED !






9 comments:

Aqilah Azmi said...

jgn la kutuk my mockingjay!!!
hahaha yasssss cant wait nnt nk pi tengok iwiwi Four mmg hot nak mampus ugh so ugh hahahaha. thanks kak moi tk bg spoiler kihkih <3

syuha zulkifli said...

Divergent dah daebak, allegiant ni macam lah pulak ek must watch this :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

yeay nasib baik tak kasi spoiler! next week baru nakpi tengok >.<

Fieyqa Adelova said...

aaaaaaaaaaaaaaaa tak sabar nak tengok T^T

Azwar Syuhada said...

Tak sempat tengok lagii.. ;)

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Okay boleh p tgk ni.. huhuhu. lama nya tak me woyamm.

yaya cendana said...

salam...done follow blog ni :) nice entry bila klik sini... ^_^

sambil2 tu jom jenguk & join contest dari yaya ni..

Contest : 'Jemputan ke Majlis Pertunangan Yaya dan Anis'

http://www.yayacendana.com/2016/04/contest-jemputan-ke-majlis-pertunangan.html

tq ^_^

EYJA MASLIZA said...

datang jenguk awok moi. lama dah moi tak update entry :)

Izzaty Zaty said...

allegiant ni best gak but for me dia punya ending simple gila. tak sabar nak tunggu sambungan dia yang final punya tahun depan xD