04 March 2016

MOVIE REVIEW : MUNAFIK (2016)




Salam Jumaat gais



Dah lama aku tak tengok movie ni (Dah lama la sangat)
Banyak yang macam tak menarik perhatian, so malas amek port hahaha.

I guess maybe aku lambat sikit tengok Munafik ni. Ramai jugak review best la apa la and memacam lagi. Amani sebok dah pujuk2 aku nak temankan dia tengok. Aku macam ah takmola, tak minat, aduh malas la. Aku kalau tengok movie takkan pilih movie melayu or kartun. 

So ladyboss lak tetiba baik hati cemana tah. Lanje tiket tengok cite ni. Dia dah pernah tengok so turn tengok dengan kitorang ni dia punya second time la. Okay dah orang lanje, iolss on jerw bhahahaha. 




Ringkasan cerita :
Mengisahkan tentang Adam (Syamsul Yusof), seorang pengamal perubatan Islam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Kemudian dia mengalami pelbagai pengalaman aneh setelah dipujuk mengubati seorang wanita bernama Maria (Nabila Huda) yang mengalami gangguan syaitan


MOI RATE : 7.5/10
Ommaya ! I underestimated this movie. Seriously takkan mengecewakan penonton. I thought macam some kind of typical movie horror melayu but this one, is a really good one ! Cinematography and everything looks great. Editing, effect apa semua tak nampak fake and everything almost look real lol i get a heart attack every single time untuk setiap scene Nabila Huda hmmm. Siap keluarkan notebook tutup muka. Iols takut hmm. Btw best best best okay. Bukan senang nak tengok aku review and suka movie Melayu kita ni ! Gahaha. And if Syamsul Yusoff lagi menjiwai gila2 watak dia, it would be better kot hehe
Papepon credit to Syamsul Yusoff cuz you're such a good director !
p/s : Iolss tengah tunggu Allegiant. Dan sedang merasa sedih memandangkan iolss akan tengok sensorang nanti. Jilake Amani dia pi balik Kedah. Pungkoq hang la balik time Allegiant nak keluor

3 comments:

Diya Hanun said...

hihii..lama tak lawat moi!
Diya x tgk lagi cite ni,..kawan ada ajak tp tkut nya..haha

Azey Ariez said...

Wahhhh macam best je . Nak gi tengok la nanti hihii .

And yes azey pun tgh tunggu allegiant tau ! Tak sabarnye nak gi tengok ^^

Aqilah Azmi said...

pungkoq hang dehel kak moi AHAHAHHAHAH
anyway! ala baru nk ajak pi tengok sama sama allegiant bc u feel me T_T

kan! movies sekarang cm boooooooo nothing much
and qila pun nak underestimate nanti pufffff mesti best perasaan dia hehe.
khurafat pun best ok. munafik pun!!! nak tengok huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 March 2016

MOVIE REVIEW : MUNAFIK (2016)




Salam Jumaat gais



Dah lama aku tak tengok movie ni (Dah lama la sangat)
Banyak yang macam tak menarik perhatian, so malas amek port hahaha.

I guess maybe aku lambat sikit tengok Munafik ni. Ramai jugak review best la apa la and memacam lagi. Amani sebok dah pujuk2 aku nak temankan dia tengok. Aku macam ah takmola, tak minat, aduh malas la. Aku kalau tengok movie takkan pilih movie melayu or kartun. 

So ladyboss lak tetiba baik hati cemana tah. Lanje tiket tengok cite ni. Dia dah pernah tengok so turn tengok dengan kitorang ni dia punya second time la. Okay dah orang lanje, iolss on jerw bhahahaha. 




Ringkasan cerita :
Mengisahkan tentang Adam (Syamsul Yusof), seorang pengamal perubatan Islam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Kemudian dia mengalami pelbagai pengalaman aneh setelah dipujuk mengubati seorang wanita bernama Maria (Nabila Huda) yang mengalami gangguan syaitan


MOI RATE : 7.5/10
Ommaya ! I underestimated this movie. Seriously takkan mengecewakan penonton. I thought macam some kind of typical movie horror melayu but this one, is a really good one ! Cinematography and everything looks great. Editing, effect apa semua tak nampak fake and everything almost look real lol i get a heart attack every single time untuk setiap scene Nabila Huda hmmm. Siap keluarkan notebook tutup muka. Iols takut hmm. Btw best best best okay. Bukan senang nak tengok aku review and suka movie Melayu kita ni ! Gahaha. And if Syamsul Yusoff lagi menjiwai gila2 watak dia, it would be better kot hehe
Papepon credit to Syamsul Yusoff cuz you're such a good director !
p/s : Iolss tengah tunggu Allegiant. Dan sedang merasa sedih memandangkan iolss akan tengok sensorang nanti. Jilake Amani dia pi balik Kedah. Pungkoq hang la balik time Allegiant nak keluor

3 comments:

Diya Hanun said...

hihii..lama tak lawat moi!
Diya x tgk lagi cite ni,..kawan ada ajak tp tkut nya..haha

Azey Ariez said...

Wahhhh macam best je . Nak gi tengok la nanti hihii .

And yes azey pun tgh tunggu allegiant tau ! Tak sabarnye nak gi tengok ^^

Aqilah Azmi said...

pungkoq hang dehel kak moi AHAHAHHAHAH
anyway! ala baru nk ajak pi tengok sama sama allegiant bc u feel me T_T

kan! movies sekarang cm boooooooo nothing much
and qila pun nak underestimate nanti pufffff mesti best perasaan dia hehe.
khurafat pun best ok. munafik pun!!! nak tengok huhuhu