04 August 2016

Cara Menggunakan Instagram Stories




Hey guys !



Dengan hati yang terluka semenjak semalam, hari ni aku nak tunjuk cara menggunakan Instagram Stories. Rasanya ramai yang already tahu function baru di Instagram ni. Siapa yang dah familiar dengan Snapchat, mesti tahu guna. Dahla malas cakap panjang, hati aku masih terluka teruk ni hahahahhahahaahaha.



1) Okay first of all, open Instagram korang. Dan klik pada simbol + seperti yang aku merahkan dalam gambar.


2) Kedua, dia akan terus keluar camera. Then korang snap lah apa apa yang korang suka. Gambar selfie korang ke, what's happening around korang ke, gambar makanan ke, etc.


3) Third ! Masukkan je text or brush. And taruk je mana mana yang korang suka. Function dia semua ada kat atas tu je. Tak susah pon. Then klik je arrow bawah tu untuk post. Done ! Senang je kan.
        

4) Okay if korang nak tengok siapa yang view stories korang, senang je. Bukak balik snap yang korang snap tadi, and bawah tu ada icon mata, menandakan berapa ramai yang dah view.


5) Haa tudia. Unlike snapchat, orang yang kau tak follow but view kau punya stories pon, kau boleh tahu. Haha. Selain view, korang boleh download balik stories korang, or nak delete pon boleh. Option semua kat simbol2 tu.


Okay kalau korang klik icon titik 3 kat sebelah icon mata tu, dia akan keluar story setting korang. Korang boleh choose untuk hide story korang dari someone ! Klik je HIDE STORY FROM tu, dan taip nama user tersebut. Bawah tu pulak untuk set siapa yang boleh reply message untuk korang




6) Kalau nak view balik, boleh tengok di profile picture korang or di news feed korang. Korang boleh view user lain punya stories, dengan cara yang sama.



Okay that's all. Btw stories korang akan poof dalam masa 24 jam. Sama macam Snapchat. All these girls who think Snapchat is dead probably just a hoe who only install snapchat just to use dog and flower crown filter lens because they didn't know how to use it. 

Although Instagram takdelah tiru Snapchat 100%, Snapchat still full of best feature yang Instagram takkan ada and I will always use it. Anyway, my snapchat is lemmoira


Adios ! :D
Sebarang pertanyaan sila ajukan di ruangan komen




13 comments:

Nur Zafirah said...

Nasib baik tak update lagi.Like seriously knp nak ikut mcm snapchat? Tak best la T0T

Hazman Badrunsham said...

amboi cpatnya update pasal insta latest updates nie gud2.

Myra Azraff said...

@Nur Zafirah Salah satu cara Instagram untuk tarik balik user because user IG dah ramai berpindah ke Snapchat before

Myra Azraff said...

@Hazman Badrunsham haha. Sharing is caring !

Busyra Bt Takiyudin said...

insta pun nak berupdate ye. huhu. dh serupa snapchat da..

Eeiou _ said...

Takda Ig HAHAHAHHA

Shafuhan Smab said...

haha duk terfikir gak gape yg bulat2 tu thanks awakk buatkan entry skrg dah fhm nak guna cmna =D

nurul rasya said...

aku ingat benda kt atas tu sebgaai hiasan lol

Ain Nadzri said...

still prefer snapchat huhu. rasa macam not being judge there

Anis Diyana said...

terupdate jugak instagram.Bencinya T-T

farah adila said...

okayy farah baru tahuu haha

Adly pengyo Wc said...

Mcmne nak hide pic for someone hehehe ada cara x? Nak delete syg sbb pic kenangan

Naziem Nasaruddin said...

Sehari berapa kali boleh story eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 August 2016

Cara Menggunakan Instagram Stories




Hey guys !



Dengan hati yang terluka semenjak semalam, hari ni aku nak tunjuk cara menggunakan Instagram Stories. Rasanya ramai yang already tahu function baru di Instagram ni. Siapa yang dah familiar dengan Snapchat, mesti tahu guna. Dahla malas cakap panjang, hati aku masih terluka teruk ni hahahahhahahaahaha.



1) Okay first of all, open Instagram korang. Dan klik pada simbol + seperti yang aku merahkan dalam gambar.


2) Kedua, dia akan terus keluar camera. Then korang snap lah apa apa yang korang suka. Gambar selfie korang ke, what's happening around korang ke, gambar makanan ke, etc.


3) Third ! Masukkan je text or brush. And taruk je mana mana yang korang suka. Function dia semua ada kat atas tu je. Tak susah pon. Then klik je arrow bawah tu untuk post. Done ! Senang je kan.
        

4) Okay if korang nak tengok siapa yang view stories korang, senang je. Bukak balik snap yang korang snap tadi, and bawah tu ada icon mata, menandakan berapa ramai yang dah view.


5) Haa tudia. Unlike snapchat, orang yang kau tak follow but view kau punya stories pon, kau boleh tahu. Haha. Selain view, korang boleh download balik stories korang, or nak delete pon boleh. Option semua kat simbol2 tu.


Okay kalau korang klik icon titik 3 kat sebelah icon mata tu, dia akan keluar story setting korang. Korang boleh choose untuk hide story korang dari someone ! Klik je HIDE STORY FROM tu, dan taip nama user tersebut. Bawah tu pulak untuk set siapa yang boleh reply message untuk korang




6) Kalau nak view balik, boleh tengok di profile picture korang or di news feed korang. Korang boleh view user lain punya stories, dengan cara yang sama.



Okay that's all. Btw stories korang akan poof dalam masa 24 jam. Sama macam Snapchat. All these girls who think Snapchat is dead probably just a hoe who only install snapchat just to use dog and flower crown filter lens because they didn't know how to use it. 

Although Instagram takdelah tiru Snapchat 100%, Snapchat still full of best feature yang Instagram takkan ada and I will always use it. Anyway, my snapchat is lemmoira


Adios ! :D
Sebarang pertanyaan sila ajukan di ruangan komen




13 comments:

Nur Zafirah said...

Nasib baik tak update lagi.Like seriously knp nak ikut mcm snapchat? Tak best la T0T

Hazman Badrunsham said...

amboi cpatnya update pasal insta latest updates nie gud2.

Myra Azraff said...

@Nur Zafirah Salah satu cara Instagram untuk tarik balik user because user IG dah ramai berpindah ke Snapchat before

Myra Azraff said...

@Hazman Badrunsham haha. Sharing is caring !

Busyra Bt Takiyudin said...

insta pun nak berupdate ye. huhu. dh serupa snapchat da..

Eeiou _ said...

Takda Ig HAHAHAHHA

Shafuhan Smab said...

haha duk terfikir gak gape yg bulat2 tu thanks awakk buatkan entry skrg dah fhm nak guna cmna =D

nurul rasya said...

aku ingat benda kt atas tu sebgaai hiasan lol

Ain Nadzri said...

still prefer snapchat huhu. rasa macam not being judge there

Anis Diyana said...

terupdate jugak instagram.Bencinya T-T

farah adila said...

okayy farah baru tahuu haha

Adly pengyo Wc said...

Mcmne nak hide pic for someone hehehe ada cara x? Nak delete syg sbb pic kenangan

Naziem Nasaruddin said...

Sehari berapa kali boleh story eh ?