26 December 2011

Pengalaman Blogwalking Aku Yang Mengejutkan.




Assalamualaikum.


animated gif ni cukup tak menggambarkan yang aku sedang degezut dan bukannya gesut?




1) Gambar jejek serta menggelikan penuh bertempek kat entri.

Pernah satu hari tu aku blogwalking..korang taukk,kat entri dia penoh..(tadak la penoh pon..)..dengan gambar2 yang rase geli geleman nak tengok..wuuu...geli makkkk..macam biase la kan,dah singgah blog orang tu rajin2 la pegi shoutbox..yang sangat esak sekali bila shoutbox tu betul2 kat sebelah gambar tu..aku tutup dua belah mata tetap tak boleh taip seswatu kat shoutbox..memang kehampe-an lah..cett..cepat2 aku tinggalkan blog tu..huwa haha~

2) Takde shoutbox la pulak!

Blog tu cantik sesangat.aku masih tunggu blog ni loading sampai habis akibat line berok ni cegampang..aku sebenornya menunggu shoutbox keluar ni..aku nak bagitau dier yang blog dier cantik..(cehh..cehh..)..bila dah penat tunggu habis loading..TAKDER SHOUTBOX la pulak dekk oi...adeh...sekali lagi..hampe.bukan hampeh.silalah sign in cbox secepatnya kerana shoutmix dah nak ekspayed.maksud aku kene bayor.

3) Tutorial berbaur ayat kejam.

Korang tenok muke aku ni.eh,*tengok lolz! sori sori.aku ni bukanlah jenis menyediakan tutorial pon.tapi jenis muke yang mencari tutorial.pada suatu hari,aku ade lah terserempak dengan satu blog ni.aku rase budak2 lagi kot..sekolah rendah kau..tapi ayat bajet matang je..dengan english2 dier lagi tu..sampai ke satu tutorial ni,bole dier sekalikan dengan ayat yang berbaur tak menyenangkan untuk kita2 baca dan mengubah persepsi kita kat dia "penat tau buat tutorial ni,korang yang guna memang la.aku yag buat ni sampai nak meletop2 jari ni." tengok tu,sampai malatopp jari dier lol.kesiann..
pastu bole ader yang kasik komen "Thanks2" bagai..dorang tak bace kot ayat first2 dier tu?entah ler tokk..
hah,ape macam?buat tuto tu entah ikhlas ke tak.menyampah kauu nak bace..patot banyak haters.aku pon cepat2 blah.baik carik tuto kat blog orang2 baik jerkkk.wink!

4) Wishlist mereka boleh jadi wishlist aku.

yang ni bukanlah mengejutkan kan..tapi ade la sikit2..wishlist seorang blogger ni banyak..aku ni jenis ngeng sikit kekadang saje nak sebok tick2 wishlist dorang yang blom tercapai lagik tuh.dah,TAK BOLEH TICK pulak.tapi...ade 2-3 blog ni boleh di-tick ooo wishlist dorang..memang degezut la aku...hahahahahahahaha..
yang tak tercapai aku yang capaikan..pelik doo..ke aku je yang tak tau,memang ade yang boleh ditick? --'

5) Iklan sekali keluar banyak gila gedabak.

Bukan ke dah cakap,tak boleh buat button show hide spoiler yang sekali klik keluar bebanyak iklan?!kalau pihak churp2 taukk,habisla korang..dorang ade hak tanak bagi korang cashout..(aku bace dari blog seseorang)..haha...kejor sangat duit2 iklan tu.sampai sekali banyak giler tab keluar..cepat2 aku pangkah.aku check jantong aku guna stetoskop.laju giler kau..akibat terkujatt terlampau..nasib je tak kene sakit jantung..selamat.aku tengok laman web lain pon,yang ader banyak pasang iklan,takder pulak buat taktik kotor camtu..tak suka tak suka.(gedik)

6) Like fanpage sebelom masuk blog.

yang ni memang bebetol membunoh aku betoll..sebelom masuk mesti ader kuar fanpage dier..kene like baru dapat akses masuk dengan cepat..pape tah.dah la tak survey lagi pape yang best dan menarik dalam blog tetibe nak suroh pakse like.cube bagi peluang kasi survey2 dulu,kalau cantik ker,smart ker,baru boleh kasik like..kalau setakat 60 saat tu takpelah,seminit je pon,tapi baru tadi petang,ader satu blog ni,appearance dier berapa ratus saat tah..lame giler kauu..naik beruban aku menunggu..dah habis loading,klik pulak kat menu lain..kene tunggu lagi!!!!!apedehal???..hey...bole jadi giler aku camni..tanak aku pegi blog tu lagi.seriyes fail.

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
eh,blog aku ringan kan?tengok tu.
aku ade cuba angkat.bole tahan la ringan.so takde la masalah lambat2 loading.
( lari tajuk )



aku ader buat banner baru,nak tengok?tapi buruk kau..simple sangat..tak tau la penggunaan banner ni masih laku ke tak.nak tengok?sila ke Pentas Broadway.keh keh..




Sekian.terime kasih.



5 comments:

Woofer Storm said...

sy memang tak pakai shoutbox..tak suka pakai ,tak tau napa..hhe

follow sini^^

♥ wawawawa ♥ said...

salu jumpe tutorial ayat kejam tu..haha

Eein Azryn said...

yang iklan tetiba bukak banyak banyak tab tu memang mengezutkan! haha. XD

♛RaRa♛ said...

HAhA mmng pon..macam2 orang,macam2 jenis ragam blog kan..:) apapon sabar jeh la :))
tapi yg paling xsuka huh iklan byk tuh setuju sgt.rimass=='

Cik Atien said...

Macam mana nak tengok blog kita ringan ke tak? boleh kasi link tak?

btw, sudi2lah jenguk blog cik atien. Heeee ;D

http://ceritacikatien.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 December 2011

Pengalaman Blogwalking Aku Yang Mengejutkan.




Assalamualaikum.


animated gif ni cukup tak menggambarkan yang aku sedang degezut dan bukannya gesut?




1) Gambar jejek serta menggelikan penuh bertempek kat entri.

Pernah satu hari tu aku blogwalking..korang taukk,kat entri dia penoh..(tadak la penoh pon..)..dengan gambar2 yang rase geli geleman nak tengok..wuuu...geli makkkk..macam biase la kan,dah singgah blog orang tu rajin2 la pegi shoutbox..yang sangat esak sekali bila shoutbox tu betul2 kat sebelah gambar tu..aku tutup dua belah mata tetap tak boleh taip seswatu kat shoutbox..memang kehampe-an lah..cett..cepat2 aku tinggalkan blog tu..huwa haha~

2) Takde shoutbox la pulak!

Blog tu cantik sesangat.aku masih tunggu blog ni loading sampai habis akibat line berok ni cegampang..aku sebenornya menunggu shoutbox keluar ni..aku nak bagitau dier yang blog dier cantik..(cehh..cehh..)..bila dah penat tunggu habis loading..TAKDER SHOUTBOX la pulak dekk oi...adeh...sekali lagi..hampe.bukan hampeh.silalah sign in cbox secepatnya kerana shoutmix dah nak ekspayed.maksud aku kene bayor.

3) Tutorial berbaur ayat kejam.

Korang tenok muke aku ni.eh,*tengok lolz! sori sori.aku ni bukanlah jenis menyediakan tutorial pon.tapi jenis muke yang mencari tutorial.pada suatu hari,aku ade lah terserempak dengan satu blog ni.aku rase budak2 lagi kot..sekolah rendah kau..tapi ayat bajet matang je..dengan english2 dier lagi tu..sampai ke satu tutorial ni,bole dier sekalikan dengan ayat yang berbaur tak menyenangkan untuk kita2 baca dan mengubah persepsi kita kat dia "penat tau buat tutorial ni,korang yang guna memang la.aku yag buat ni sampai nak meletop2 jari ni." tengok tu,sampai malatopp jari dier lol.kesiann..
pastu bole ader yang kasik komen "Thanks2" bagai..dorang tak bace kot ayat first2 dier tu?entah ler tokk..
hah,ape macam?buat tuto tu entah ikhlas ke tak.menyampah kauu nak bace..patot banyak haters.aku pon cepat2 blah.baik carik tuto kat blog orang2 baik jerkkk.wink!

4) Wishlist mereka boleh jadi wishlist aku.

yang ni bukanlah mengejutkan kan..tapi ade la sikit2..wishlist seorang blogger ni banyak..aku ni jenis ngeng sikit kekadang saje nak sebok tick2 wishlist dorang yang blom tercapai lagik tuh.dah,TAK BOLEH TICK pulak.tapi...ade 2-3 blog ni boleh di-tick ooo wishlist dorang..memang degezut la aku...hahahahahahahaha..
yang tak tercapai aku yang capaikan..pelik doo..ke aku je yang tak tau,memang ade yang boleh ditick? --'

5) Iklan sekali keluar banyak gila gedabak.

Bukan ke dah cakap,tak boleh buat button show hide spoiler yang sekali klik keluar bebanyak iklan?!kalau pihak churp2 taukk,habisla korang..dorang ade hak tanak bagi korang cashout..(aku bace dari blog seseorang)..haha...kejor sangat duit2 iklan tu.sampai sekali banyak giler tab keluar..cepat2 aku pangkah.aku check jantong aku guna stetoskop.laju giler kau..akibat terkujatt terlampau..nasib je tak kene sakit jantung..selamat.aku tengok laman web lain pon,yang ader banyak pasang iklan,takder pulak buat taktik kotor camtu..tak suka tak suka.(gedik)

6) Like fanpage sebelom masuk blog.

yang ni memang bebetol membunoh aku betoll..sebelom masuk mesti ader kuar fanpage dier..kene like baru dapat akses masuk dengan cepat..pape tah.dah la tak survey lagi pape yang best dan menarik dalam blog tetibe nak suroh pakse like.cube bagi peluang kasi survey2 dulu,kalau cantik ker,smart ker,baru boleh kasik like..kalau setakat 60 saat tu takpelah,seminit je pon,tapi baru tadi petang,ader satu blog ni,appearance dier berapa ratus saat tah..lame giler kauu..naik beruban aku menunggu..dah habis loading,klik pulak kat menu lain..kene tunggu lagi!!!!!apedehal???..hey...bole jadi giler aku camni..tanak aku pegi blog tu lagi.seriyes fail.

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
eh,blog aku ringan kan?tengok tu.
aku ade cuba angkat.bole tahan la ringan.so takde la masalah lambat2 loading.
( lari tajuk )



aku ader buat banner baru,nak tengok?tapi buruk kau..simple sangat..tak tau la penggunaan banner ni masih laku ke tak.nak tengok?sila ke Pentas Broadway.keh keh..




Sekian.terime kasih.



5 comments:

Woofer Storm said...

sy memang tak pakai shoutbox..tak suka pakai ,tak tau napa..hhe

follow sini^^

♥ wawawawa ♥ said...

salu jumpe tutorial ayat kejam tu..haha

Eein Azryn said...

yang iklan tetiba bukak banyak banyak tab tu memang mengezutkan! haha. XD

♛RaRa♛ said...

HAhA mmng pon..macam2 orang,macam2 jenis ragam blog kan..:) apapon sabar jeh la :))
tapi yg paling xsuka huh iklan byk tuh setuju sgt.rimass=='

Cik Atien said...

Macam mana nak tengok blog kita ringan ke tak? boleh kasi link tak?

btw, sudi2lah jenguk blog cik atien. Heeee ;D

http://ceritacikatien.blogspot.com/