07 December 2015

MY FAVOURITE EDITING APPS EVER : VSCOCAM




Salam gais.


First of all, cuma nak cakap lately busy sikit. Sempat update entry seciput dua je. Hee
Sorry kalau ada yang aku belum followback and balas kunjungan. Tunggu ye :)

So ! Back to the topic. My all time favourite editing app ?

Mestilah VSCO Cam :D
Tak ingatla bila aku guna. Yang penting zaman study dulu lah. Sorang adik roommate aku yang suggest. Katanya dulu untuk iphone je. Tapi dah available untuk android pulak time tu. Teehee. Dulu first time guna dah teruja and memang best gilaa. Sejak dari tu, aku tak pernah snap pic or edit gambar guna mana mana apps. 

Why VSCO Cam ?

Idk weh kalau tak pernah guna janganlah tanya haha. Aku suka sebab everything is simple. Function dia senang nak paham. Simple yet elegant. Jatuh hati dengan filter2 dia. Sampai sekarang, kalau nak amek gambar apa apa wajib guna camera VSCO je. Taktau kenapa. Daya tarikan dia kuat sangat lol

Walaupon banyak lagi editing apps yang best macam Snapseed, Magichour, Moldiv, Afterlight tapi meh. Snapseed tak masuk jiwa aku haha




Walaupon aku tak mampu nak buy filter yang lain. Alah sebenarnya memang taknak beli. Dari beli filter baik aku beli makanan ! Walaupun hanya guna filter yang sedia ada je, godek2 la gak try buat effect best well "at least u tried" lol. Pulak sekarang dah berlambak tips tips edit kat vscocam.


Teringat zaman zaman guna camera 360 dulu. 
Kahkahkah konfiden je muka nampak feloles !!


So apa editing apps korang ? Sher sikit meh :D




16 comments:

Cik Haziqahh said...

samelh guna vscocam. tp kalu nk nampk muke peloles lg guna b612. biar putih melepak. hehe

Lina Syahid said...

dulu kita guna banyak editing apps gak tapi sekarang kita ada vsco je kat phone haha sebab memori takde~

Zakiah Akma said...

samelah akak :D kalau nk feed insta lawa pon saya gune vsco cam dengan picsart. klau tangkap gmbar, saya gune B612 :)

Mimi Kyumi said...

sama la.Saya pun pakai ni sekali dgn afterlight..fvret..hehehe

leya yeolly said...

saya guna vsco and b612. camera 360 dah tak guna. hihihi

Harei Sachiyo 幸代 said...

PicsArt je huhu

Nur Zafirah said...

Samalah kita,pakai vsco nak selfie pon pakai camera vsco pastu terus edit dekat situ..senang.Pastu acah-acah gambar tumblr hahahahahah.

Cik Yanie said...

VSCO jugakkk and HDR 360 always :P

Aqilah Azmi said...

hehehehehehe HONESTLY idk how to use vscocam :((((((((

Aqilah Azmi said...

so tak edit much pun hm such a loser uhuhu

Sabrina SA said...

yes kita sama kak moi! memula tak tahu jgk mcm mana nk guna, tp bila dh godek2 yes! akhirnya tahu jugak sikit2 hehe

Amanina Mads said...

still guna 360.. hehe
malas nk install byk apps.. kekadang suka juga dslr. xkisah kalau kena edit bru upload :)

Farah said...

I love VSCO too :)

anis scha said...

Hahaha. samalah kite pun kalau apa-apa sekarang suka edit guna vsco. sebab filter dia cantik-cantik and senang :D

Zaman 360 zaman yang bila amik gambar lepastu tak kenal diri sendiri :D haha

~Hanie Ladyhlomanie~ said...

Hehehe xsuke sgt vsco camera ni... lebih gemar yg biase.... anyway mira moii~ hani tag awak kat entry ni.. jom join ye

http://diva-queenlife.blogspot.my/2015/12/10-soalan-dari-kak-syikin.html

Mr. Doctor said...

Saya fail guna VSCO =(

Mungkin sebab orang dia memang x segak so x ada harapan nak edit dah.. Hahaha.. Tapi jelous betul tengok orang pandai edit VSCO ni.. Jadi gmbar hipster lawa betul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 December 2015

MY FAVOURITE EDITING APPS EVER : VSCOCAM




Salam gais.


First of all, cuma nak cakap lately busy sikit. Sempat update entry seciput dua je. Hee
Sorry kalau ada yang aku belum followback and balas kunjungan. Tunggu ye :)

So ! Back to the topic. My all time favourite editing app ?

Mestilah VSCO Cam :D
Tak ingatla bila aku guna. Yang penting zaman study dulu lah. Sorang adik roommate aku yang suggest. Katanya dulu untuk iphone je. Tapi dah available untuk android pulak time tu. Teehee. Dulu first time guna dah teruja and memang best gilaa. Sejak dari tu, aku tak pernah snap pic or edit gambar guna mana mana apps. 

Why VSCO Cam ?

Idk weh kalau tak pernah guna janganlah tanya haha. Aku suka sebab everything is simple. Function dia senang nak paham. Simple yet elegant. Jatuh hati dengan filter2 dia. Sampai sekarang, kalau nak amek gambar apa apa wajib guna camera VSCO je. Taktau kenapa. Daya tarikan dia kuat sangat lol

Walaupon banyak lagi editing apps yang best macam Snapseed, Magichour, Moldiv, Afterlight tapi meh. Snapseed tak masuk jiwa aku haha




Walaupon aku tak mampu nak buy filter yang lain. Alah sebenarnya memang taknak beli. Dari beli filter baik aku beli makanan ! Walaupun hanya guna filter yang sedia ada je, godek2 la gak try buat effect best well "at least u tried" lol. Pulak sekarang dah berlambak tips tips edit kat vscocam.


Teringat zaman zaman guna camera 360 dulu. 
Kahkahkah konfiden je muka nampak feloles !!


So apa editing apps korang ? Sher sikit meh :D




16 comments:

Cik Haziqahh said...

samelh guna vscocam. tp kalu nk nampk muke peloles lg guna b612. biar putih melepak. hehe

Lina Syahid said...

dulu kita guna banyak editing apps gak tapi sekarang kita ada vsco je kat phone haha sebab memori takde~

Zakiah Akma said...

samelah akak :D kalau nk feed insta lawa pon saya gune vsco cam dengan picsart. klau tangkap gmbar, saya gune B612 :)

Mimi Kyumi said...

sama la.Saya pun pakai ni sekali dgn afterlight..fvret..hehehe

leya yeolly said...

saya guna vsco and b612. camera 360 dah tak guna. hihihi

Harei Sachiyo 幸代 said...

PicsArt je huhu

Nur Zafirah said...

Samalah kita,pakai vsco nak selfie pon pakai camera vsco pastu terus edit dekat situ..senang.Pastu acah-acah gambar tumblr hahahahahah.

Cik Yanie said...

VSCO jugakkk and HDR 360 always :P

Aqilah Azmi said...

hehehehehehe HONESTLY idk how to use vscocam :((((((((

Aqilah Azmi said...

so tak edit much pun hm such a loser uhuhu

Sabrina SA said...

yes kita sama kak moi! memula tak tahu jgk mcm mana nk guna, tp bila dh godek2 yes! akhirnya tahu jugak sikit2 hehe

Amanina Mads said...

still guna 360.. hehe
malas nk install byk apps.. kekadang suka juga dslr. xkisah kalau kena edit bru upload :)

Farah said...

I love VSCO too :)

anis scha said...

Hahaha. samalah kite pun kalau apa-apa sekarang suka edit guna vsco. sebab filter dia cantik-cantik and senang :D

Zaman 360 zaman yang bila amik gambar lepastu tak kenal diri sendiri :D haha

~Hanie Ladyhlomanie~ said...

Hehehe xsuke sgt vsco camera ni... lebih gemar yg biase.... anyway mira moii~ hani tag awak kat entry ni.. jom join ye

http://diva-queenlife.blogspot.my/2015/12/10-soalan-dari-kak-syikin.html

Mr. Doctor said...

Saya fail guna VSCO =(

Mungkin sebab orang dia memang x segak so x ada harapan nak edit dah.. Hahaha.. Tapi jelous betul tengok orang pandai edit VSCO ni.. Jadi gmbar hipster lawa betul!