04 December 2015

MOVIE REVIEW : POINT BREAK 2015




Salam gais.


Sooo movie yang paling dinanti nanti we'olls :D
Semalam baru release. Malam lepas balik kerja, terus aku beli tiket ! 
Tengok dengan lagi 2 kawan aku. Hee. Aku taktau pulak dulu ada versi 1991 punya. So yang 2015 ni punya remake je. So i dapat tengok remake je.



Summary : 

Johnny Utah (Luke Bracey) ni dulu seorang penunggang motorsikal ekstrem yang kemudiannya jadi ejen FBI. So satu hari ni ada 1 kes rompakan. Tapi ! Lepas dorang lakukan rompakan, dorang akan bagi duit2 tu kat orang miskin kat pedalaman. But why ?

So Utah ni buat research pasal dorang. And explain kepada pihak FBI apa semua mengenai teori dia bahawa mereka yang terlibat tu adalah terdiri daripada atlit2 yang pawer gila hanya lakukan semua tu untuk mencapai nirvana. Tapi teori dia tu kurang kukuh. So lepas ikut research, Utah dihantar ke tempat yang dia jangka mereka akan ada untuk plan mereka yang seterusnya. But, dalam masa yang sama. Utah pon join the club !

So siapa yang akan Utah berpihak ?

FBI atau geng Bohdi ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


MOI RATE : 8/10


Overall best. Jalan cerita straight to the point. Takde nak meleret leret membazir seminit dua. Part part diorang start buat extreme sports tu yang best. Surfing ombak tinggi gilos, mendaki gunung, terbang guna suit comel apa tah nama dia, panjat Angel Waterfalls ffffuuu ngeri and many more oh god why. Then dia ada nama best best tau untuk setiap mission. Nama biasa je pon but sounds awesome.

And setiap kali 1 member tu pilih haluan untuk mati, and takde pilihan lain selain mati, then they'll say "SEE YOU SOON"

And you may want to say "SEE YOU SOON" everytime you are leaving your friends after watching this.







Walaupun 2 jam cerita aku rasa sekejap je.
Yela tetau je haa ok dah ending. Wait what ?

You can't just make an ending like that, IT'S NOT ENOUGH
Kalau sambung sikit lagi aku rasa baru boleh puas hati sebenarnya. Why am i feel something missing. My heart can't find its missing piece pfff



Papepon,  it's A MOVIE MUST WATCH !

2 comments:

Aqilah Azmi said...

whoaaaa okay johny encem eheheheheh

Suhaiza Suki said...

seriously, lama giler tak pi tgk wayang. uwaaa ni rasa nk pi ni. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 December 2015

MOVIE REVIEW : POINT BREAK 2015




Salam gais.


Sooo movie yang paling dinanti nanti we'olls :D
Semalam baru release. Malam lepas balik kerja, terus aku beli tiket ! 
Tengok dengan lagi 2 kawan aku. Hee. Aku taktau pulak dulu ada versi 1991 punya. So yang 2015 ni punya remake je. So i dapat tengok remake je.



Summary : 

Johnny Utah (Luke Bracey) ni dulu seorang penunggang motorsikal ekstrem yang kemudiannya jadi ejen FBI. So satu hari ni ada 1 kes rompakan. Tapi ! Lepas dorang lakukan rompakan, dorang akan bagi duit2 tu kat orang miskin kat pedalaman. But why ?

So Utah ni buat research pasal dorang. And explain kepada pihak FBI apa semua mengenai teori dia bahawa mereka yang terlibat tu adalah terdiri daripada atlit2 yang pawer gila hanya lakukan semua tu untuk mencapai nirvana. Tapi teori dia tu kurang kukuh. So lepas ikut research, Utah dihantar ke tempat yang dia jangka mereka akan ada untuk plan mereka yang seterusnya. But, dalam masa yang sama. Utah pon join the club !

So siapa yang akan Utah berpihak ?

FBI atau geng Bohdi ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


MOI RATE : 8/10


Overall best. Jalan cerita straight to the point. Takde nak meleret leret membazir seminit dua. Part part diorang start buat extreme sports tu yang best. Surfing ombak tinggi gilos, mendaki gunung, terbang guna suit comel apa tah nama dia, panjat Angel Waterfalls ffffuuu ngeri and many more oh god why. Then dia ada nama best best tau untuk setiap mission. Nama biasa je pon but sounds awesome.

And setiap kali 1 member tu pilih haluan untuk mati, and takde pilihan lain selain mati, then they'll say "SEE YOU SOON"

And you may want to say "SEE YOU SOON" everytime you are leaving your friends after watching this.







Walaupun 2 jam cerita aku rasa sekejap je.
Yela tetau je haa ok dah ending. Wait what ?

You can't just make an ending like that, IT'S NOT ENOUGH
Kalau sambung sikit lagi aku rasa baru boleh puas hati sebenarnya. Why am i feel something missing. My heart can't find its missing piece pfff



Papepon,  it's A MOVIE MUST WATCH !

2 comments:

Aqilah Azmi said...

whoaaaa okay johny encem eheheheheh

Suhaiza Suki said...

seriously, lama giler tak pi tgk wayang. uwaaa ni rasa nk pi ni. hehe