04 December 2015

MOVIE REVIEW : VICTOR FRANKENSTEIN (2015)




Salam gais




Summary :

Igor (Daniel Radcliffe) ni memula dikenali sebagai si bongkok ! Dan kerja kat sarkas. Kesian lak aku tengok. Asyik kena tendang je. And dia ni lak jenis minat dengan bidang2 perubatan apa semua tu. So satu hari ni Victor Frankenstein, seorang student medik ni nampak kebolehan Igor. So dia bawak Igor keluar dari situ. So Victor perlukan Igor untuk sama sama jayakan projek dia tu. Projek about immortality ! To create new humanity. Tapi makin lama si Victor makin obsess dengan kerja tu. Makin ngeri ! So adakah Igor akan teruskan or leave ?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOI RATE :  6/10


Bagi aku, bolehla best sikit je. Korang boleh pilih sama ada nak tengok or tak.
Jalan cerita dah okay. Ada part part yang kelakar sikit. Kahkah tapi bila creature yang dorang try hidupkan tu, aku terrified sesikit. Memang boleh hidup, just takde jiwa. Bebila je boleh bunuh kau. Kau rasa ? Haaa k ngeri. Cuma ermm Prince Finnegan tu hensem. Tapi kenapa mati lak dah ermm tapi ermm jahat dia ni

Sorry lambat review :)







3 comments:

Sarah Amran said...

Si Victor tu dari tepi kan muka dia macam Amir Khan . Hahahhaaha

Aqilah Azmi said...

alaa kureng ke kak moi huhuhu malas aa nk tgk hahahah

kusyi said...

erm. saya suka review awak. erm. membantu sangat. erm. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 December 2015

MOVIE REVIEW : VICTOR FRANKENSTEIN (2015)




Salam gais




Summary :

Igor (Daniel Radcliffe) ni memula dikenali sebagai si bongkok ! Dan kerja kat sarkas. Kesian lak aku tengok. Asyik kena tendang je. And dia ni lak jenis minat dengan bidang2 perubatan apa semua tu. So satu hari ni Victor Frankenstein, seorang student medik ni nampak kebolehan Igor. So dia bawak Igor keluar dari situ. So Victor perlukan Igor untuk sama sama jayakan projek dia tu. Projek about immortality ! To create new humanity. Tapi makin lama si Victor makin obsess dengan kerja tu. Makin ngeri ! So adakah Igor akan teruskan or leave ?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOI RATE :  6/10


Bagi aku, bolehla best sikit je. Korang boleh pilih sama ada nak tengok or tak.
Jalan cerita dah okay. Ada part part yang kelakar sikit. Kahkah tapi bila creature yang dorang try hidupkan tu, aku terrified sesikit. Memang boleh hidup, just takde jiwa. Bebila je boleh bunuh kau. Kau rasa ? Haaa k ngeri. Cuma ermm Prince Finnegan tu hensem. Tapi kenapa mati lak dah ermm tapi ermm jahat dia ni

Sorry lambat review :)







3 comments:

Sarah Amran said...

Si Victor tu dari tepi kan muka dia macam Amir Khan . Hahahhaaha

Aqilah Azmi said...

alaa kureng ke kak moi huhuhu malas aa nk tgk hahahah

kusyi said...

erm. saya suka review awak. erm. membantu sangat. erm. hahaha.