09 January 2016

10 Struggle Pakai Spek Mata



Happy weekends gais !


Harini kak moi demam sikit lah. Tapi nak update nak update nak update sikitt je.
Siapa kat sini yang pakai spek mata ? Sep sikit ! :D



Okay jom tengok 10 Struggle Pakai Spek Mata oleh kak moi !
Ada banyak ekceli, tapi amek mana perlu je hehe


1) Time spek hilang tapi perlukan spek untuk mencari spek yang hilang

Ugh. You know dat feel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Keluar dari kereta but the air-cond lol

Dat foggy glasses ! U know RIGHT. This is why aku lagi prefer duduk seat belakang. Kalau tak habisla spek aku. Jadi blind jap time kuar keta hahaha

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Minum air panas

Fuuu ni sama je macam kena air cond. Ber-wap !

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Hujan

Nuh-uh ! I won't walking in the rain with my glasses. Half-blinded jadinya

---------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Nampak lagi tua dari umur sebenar

Kalau aku keluar dengan mak aku, orang akan cakap "Eh adik beradik ke ?"
Bila aku tak pakai spek tetiba lak "Eh tak gi sekolah ke ?"

lol

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5) Kawan suka try sambil pegang kaca dia

Pergh ni paling la aku hangin. Nak try tu ok la lagi. Niiii dia pegi pegang lak kaca diaaaa GET OFFFFFFFF your finger or im going insane you #$%^&%$#@^**(*^%

---------------------------------------------------------------------------------------------------

6) Orang ingat kita genius/pandai

"Wah kau mesti budak pandai kan." Kepala bana dia. Salu kena time sekolah la. Dia tak tahu kepe add math aku pernah dapat paling low dan hina dalam class. 18/100 ok lol hina gila rasaaa. Fizik Kimia semua jangan cakap ah. Pandai la sangat. Pandai pungkoq hang

---------------------------------------------------------------------------------------------------

7) Kena tuduh skema

Bila kena tuduh skema ni buat aku nak lakukan jenayah je kat dorang. Skema celah mana sia ? Celah ketiak kau ? Ingat aku pandai math, layan sudoku, suka baca buku tebal2 tu ke ? HELLO. eh HELLO ? HELLO, IT'S ME

---------------------------------------------------------------------------------------------------

8) Tangkai spek selalu tercucuk mata

Pernah tak time nak sarung spek tu tetiba tangkai hujung dia tu tercocok lak kat mata ? Hadduh saiyang sakit banget

---------------------------------------------------------------------------------------------------

9) Tak boleh pakai shades

Ermm seperti sedia maklum. takleh pakai shades yea. Boleh try2 je. Hermmm tak dapat la nak merasa fabulous ! :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------

10) Takde material yang sesuai nak bersihkan kaca spek mata so kau tarik baju kawan kau 

Ada orang jenis rajin bawak case sekali dengan lap spek mata. Like seriously ? OMG. Aku tak pernah buat camtu. Salu lap guna baju aku je. Kalau material baju aku tak sesuai, aku akan tarik memana baju kawan aku yang material dia sesuai. Redha je dorang hahah


But despite of that, i still prefer wear glasses although i look like ahjumma 

Oklah. Bye. Banyak lagi draft aku simpan ni. Ermmm



9 comments:

Aienienka Peter said...

yeah~ we are geng! kbaii

Aqilah Azmi said...

huhuhu nampak dah struggle tu T_T
hahahaah kepala bana dia genius ahahahahahaha
kak moi ni lawak dooo adoi

Farhana Zukri said...

Haha I know the struggles are real x) have been wearing one since 2006

Niena Reen said...

Keluar kereta spec berkabus tu memang seksa.. Lambat pulak tu nak elok baliknya.. Kadang2 sampai susah betul nak nampak.. Haduhh... Tapi, nak buat macam mana kan? Terima je lah kekurangan diri ni dengan redha.. Ihihihi..

Tomodachi said...

yang nombor 4 dan 6 tu.. erghh~

Echa H. said...

sepppp! kita geng! hiks.
mmg payah betul guna spek ni wuuu. sy pakai spek since umur 9 tahun. sadissss.
mmg buta tak nampak apa2 kalau tak pakai spek.
haritu dah buat spek baru. syg jeee sbb jarang dpt tukar baru (mahal!! sbb degree tinggi). so terrrrpaksa la bwk kain spesel spek tu utk lap kalau tak mmg scratch lahhh >.<

BudakVanilla said...

BV pun pakai spek. tapi bukak tutup bukak tutup je la. pakai bila perlu je. T^T hahahaha. tapi rasanya orang yg pakai spek nie cool la. macam kak moi. wehehee :3

Anonymous said...

Lagi seksa bila nak boom terus kat bantal memang cermin mata mcm mencengkam muka haaa gitcheww.
Dr http://sirambotmaggi.blogspot.com/ :)

Diya Hanun said...

yg sedih bila spek mata dah hilang, pstu kena pula cari spek mata time2 kita buta cenggitu..ha amek..seksa gila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 January 2016

10 Struggle Pakai Spek Mata



Happy weekends gais !


Harini kak moi demam sikit lah. Tapi nak update nak update nak update sikitt je.
Siapa kat sini yang pakai spek mata ? Sep sikit ! :D



Okay jom tengok 10 Struggle Pakai Spek Mata oleh kak moi !
Ada banyak ekceli, tapi amek mana perlu je hehe


1) Time spek hilang tapi perlukan spek untuk mencari spek yang hilang

Ugh. You know dat feel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Keluar dari kereta but the air-cond lol

Dat foggy glasses ! U know RIGHT. This is why aku lagi prefer duduk seat belakang. Kalau tak habisla spek aku. Jadi blind jap time kuar keta hahaha

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Minum air panas

Fuuu ni sama je macam kena air cond. Ber-wap !

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Hujan

Nuh-uh ! I won't walking in the rain with my glasses. Half-blinded jadinya

---------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Nampak lagi tua dari umur sebenar

Kalau aku keluar dengan mak aku, orang akan cakap "Eh adik beradik ke ?"
Bila aku tak pakai spek tetiba lak "Eh tak gi sekolah ke ?"

lol

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5) Kawan suka try sambil pegang kaca dia

Pergh ni paling la aku hangin. Nak try tu ok la lagi. Niiii dia pegi pegang lak kaca diaaaa GET OFFFFFFFF your finger or im going insane you #$%^&%$#@^**(*^%

---------------------------------------------------------------------------------------------------

6) Orang ingat kita genius/pandai

"Wah kau mesti budak pandai kan." Kepala bana dia. Salu kena time sekolah la. Dia tak tahu kepe add math aku pernah dapat paling low dan hina dalam class. 18/100 ok lol hina gila rasaaa. Fizik Kimia semua jangan cakap ah. Pandai la sangat. Pandai pungkoq hang

---------------------------------------------------------------------------------------------------

7) Kena tuduh skema

Bila kena tuduh skema ni buat aku nak lakukan jenayah je kat dorang. Skema celah mana sia ? Celah ketiak kau ? Ingat aku pandai math, layan sudoku, suka baca buku tebal2 tu ke ? HELLO. eh HELLO ? HELLO, IT'S ME

---------------------------------------------------------------------------------------------------

8) Tangkai spek selalu tercucuk mata

Pernah tak time nak sarung spek tu tetiba tangkai hujung dia tu tercocok lak kat mata ? Hadduh saiyang sakit banget

---------------------------------------------------------------------------------------------------

9) Tak boleh pakai shades

Ermm seperti sedia maklum. takleh pakai shades yea. Boleh try2 je. Hermmm tak dapat la nak merasa fabulous ! :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------

10) Takde material yang sesuai nak bersihkan kaca spek mata so kau tarik baju kawan kau 

Ada orang jenis rajin bawak case sekali dengan lap spek mata. Like seriously ? OMG. Aku tak pernah buat camtu. Salu lap guna baju aku je. Kalau material baju aku tak sesuai, aku akan tarik memana baju kawan aku yang material dia sesuai. Redha je dorang hahah


But despite of that, i still prefer wear glasses although i look like ahjumma 

Oklah. Bye. Banyak lagi draft aku simpan ni. Ermmm



9 comments:

Aienienka Peter said...

yeah~ we are geng! kbaii

Aqilah Azmi said...

huhuhu nampak dah struggle tu T_T
hahahaah kepala bana dia genius ahahahahahaha
kak moi ni lawak dooo adoi

Farhana Zukri said...

Haha I know the struggles are real x) have been wearing one since 2006

Niena Reen said...

Keluar kereta spec berkabus tu memang seksa.. Lambat pulak tu nak elok baliknya.. Kadang2 sampai susah betul nak nampak.. Haduhh... Tapi, nak buat macam mana kan? Terima je lah kekurangan diri ni dengan redha.. Ihihihi..

Tomodachi said...

yang nombor 4 dan 6 tu.. erghh~

Echa H. said...

sepppp! kita geng! hiks.
mmg payah betul guna spek ni wuuu. sy pakai spek since umur 9 tahun. sadissss.
mmg buta tak nampak apa2 kalau tak pakai spek.
haritu dah buat spek baru. syg jeee sbb jarang dpt tukar baru (mahal!! sbb degree tinggi). so terrrrpaksa la bwk kain spesel spek tu utk lap kalau tak mmg scratch lahhh >.<

BudakVanilla said...

BV pun pakai spek. tapi bukak tutup bukak tutup je la. pakai bila perlu je. T^T hahahaha. tapi rasanya orang yg pakai spek nie cool la. macam kak moi. wehehee :3

Anonymous said...

Lagi seksa bila nak boom terus kat bantal memang cermin mata mcm mencengkam muka haaa gitcheww.
Dr http://sirambotmaggi.blogspot.com/ :)

Diya Hanun said...

yg sedih bila spek mata dah hilang, pstu kena pula cari spek mata time2 kita buta cenggitu..ha amek..seksa gila