15 January 2016

MOVIE REVIEW : THE 5TH WAVE (2016)



Hi guys !

So kat Malaysia release 14 Januari. Semalam jugak aku tengok. It's the premier !
Tengok trailer sejak dari last year ni, terus masuk movie-must watch aku.
Impression first, of course Chloe Grace Moretz muehehehehehe


Summary : 

Bumi time ni kena serang dengan alien. OMG tipikalnya (pls la jangan alien). Dorang panggil benda tu "The Others". The Others ni start musnahkan bumi sejak dari 1st Wave sehinggalah ke 4th Wave. Sebahagian dari bumi musnah hokeh ! Start dari 5th Wave, takde siapa tahu apa akan berlaku. And dalam bentuk apa dia datang. So apa dia 5th Wave tu ? Haaaaa. That's the plot twist



MOI RATE : 8/10

Overall. Best ! yang pasti takkan kecewakan korang lah. That, i guarantee gurl
Yes you've watched Divergent, Hunger Games, The Maze Runner, that type of trilogy, but come on, this one pun not bad ! It just the protagonist dia cute sangat ! Bhahaha boleh kata among the teen type. Alololo. Haih nasib baikla ada 2 laki hot af dalam ni. 

Guyssss EVAN or BEN ?

I know BEN on point but aku prefer EVAN la bhahaha tapi just macam tuaaa sangat lol. 
But at least their sort of romance .... at least better than Twilight. 
Mohon sequel dipercepatkan ! TQ

Suka buat aku menanti ....


Pepagi dalam pukul 11 dah beli tiket awal2. 
Beli untuk malam punya, lepas balik keje terus tengok dengan member. Teehee



Arrhhh banyak lak movie ada sequel ni. Hunger Games nasib baik dah ended. Divergent ni ada lagi 2 or boleh jadi 3 siri lagi tak silap. Allegiant & Four. lol suka buat i camni hmm
The Maze Runner aku tak sangat ah. Come on, you always have that movie yang takpayah tengok kali kedua pon takpe. Tapi Minho hensem hmm. Dilwale pon orang tengah gila2 ni. 
But nuh-uh. I'm not a Hindustan fans :P

Allegiant, Now You See Me 2, wait fer me !





10 comments:

Aqilah Azmi said...

OMG I THINK ILL WATCH THIS NEXT WEEK THANKS KAK MOI HIHI <3
AND ANDDD
SEPPP!
I DONT RLLY FANCY MAZE RUNNER.
HIHIHIHI <3

ALLEGIANT & NOW U SEE ME 2 WUHUW <3

Otaku said...

the 5th wave book is reallyy good , and im going to watch the movie tonight :)
thanks for the review <3
btw i don't think Four is going to be a movie . cuz the book is exactly like divergent but its told from Four (Tobias)'s point of view . im not sure tho , just sayin' ^^

Myra Azraff said...

Oh I seee :D harap2 sequel divergent dipendekkan lagi. Uhukss. Yayy happy watching <3

Myra Azraff said...

Sama2 qilah !! :D happy watching yaaa hihi. Yass allegiant n nysm 2 plsss

Shaq Zulqarnain said...

ohsemmm! gonna watch it next week.. i saw london bridge falling down lol
after this review pulak London Has Fallen.. coming out this march if i not mistake.. ^^

Diya Hanun said...

uwaahhh..bila nak pergi tgk ni (T-T)
#cry3

Fieyqa Adelova said...

Best ke..... Haritu nak pergi tengok xjadi sebab banyak bad review T_T

Samalah! Xsabar nak tunggu sequel divergent!!!!

Mizz Aiza said...

dah lamanya tak tengok movie..

Farhana Zukri said...

ingatkan nak baca buku dulu baru tengok movie, tapi movie dah keluar buku tak baca baca lagi haha adeh..

Mr. Doctor said...

Ok this review grabbed my attention.. Will watch it for sure!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 January 2016

MOVIE REVIEW : THE 5TH WAVE (2016)



Hi guys !

So kat Malaysia release 14 Januari. Semalam jugak aku tengok. It's the premier !
Tengok trailer sejak dari last year ni, terus masuk movie-must watch aku.
Impression first, of course Chloe Grace Moretz muehehehehehe


Summary : 

Bumi time ni kena serang dengan alien. OMG tipikalnya (pls la jangan alien). Dorang panggil benda tu "The Others". The Others ni start musnahkan bumi sejak dari 1st Wave sehinggalah ke 4th Wave. Sebahagian dari bumi musnah hokeh ! Start dari 5th Wave, takde siapa tahu apa akan berlaku. And dalam bentuk apa dia datang. So apa dia 5th Wave tu ? Haaaaa. That's the plot twist



MOI RATE : 8/10

Overall. Best ! yang pasti takkan kecewakan korang lah. That, i guarantee gurl
Yes you've watched Divergent, Hunger Games, The Maze Runner, that type of trilogy, but come on, this one pun not bad ! It just the protagonist dia cute sangat ! Bhahaha boleh kata among the teen type. Alololo. Haih nasib baikla ada 2 laki hot af dalam ni. 

Guyssss EVAN or BEN ?

I know BEN on point but aku prefer EVAN la bhahaha tapi just macam tuaaa sangat lol. 
But at least their sort of romance .... at least better than Twilight. 
Mohon sequel dipercepatkan ! TQ

Suka buat aku menanti ....


Pepagi dalam pukul 11 dah beli tiket awal2. 
Beli untuk malam punya, lepas balik keje terus tengok dengan member. Teehee



Arrhhh banyak lak movie ada sequel ni. Hunger Games nasib baik dah ended. Divergent ni ada lagi 2 or boleh jadi 3 siri lagi tak silap. Allegiant & Four. lol suka buat i camni hmm
The Maze Runner aku tak sangat ah. Come on, you always have that movie yang takpayah tengok kali kedua pon takpe. Tapi Minho hensem hmm. Dilwale pon orang tengah gila2 ni. 
But nuh-uh. I'm not a Hindustan fans :P

Allegiant, Now You See Me 2, wait fer me !





10 comments:

Aqilah Azmi said...

OMG I THINK ILL WATCH THIS NEXT WEEK THANKS KAK MOI HIHI <3
AND ANDDD
SEPPP!
I DONT RLLY FANCY MAZE RUNNER.
HIHIHIHI <3

ALLEGIANT & NOW U SEE ME 2 WUHUW <3

Otaku said...

the 5th wave book is reallyy good , and im going to watch the movie tonight :)
thanks for the review <3
btw i don't think Four is going to be a movie . cuz the book is exactly like divergent but its told from Four (Tobias)'s point of view . im not sure tho , just sayin' ^^

Myra Azraff said...

Oh I seee :D harap2 sequel divergent dipendekkan lagi. Uhukss. Yayy happy watching <3

Myra Azraff said...

Sama2 qilah !! :D happy watching yaaa hihi. Yass allegiant n nysm 2 plsss

Shaq Zulqarnain said...

ohsemmm! gonna watch it next week.. i saw london bridge falling down lol
after this review pulak London Has Fallen.. coming out this march if i not mistake.. ^^

Diya Hanun said...

uwaahhh..bila nak pergi tgk ni (T-T)
#cry3

Fieyqa Adelova said...

Best ke..... Haritu nak pergi tengok xjadi sebab banyak bad review T_T

Samalah! Xsabar nak tunggu sequel divergent!!!!

Mizz Aiza said...

dah lamanya tak tengok movie..

Farhana Zukri said...

ingatkan nak baca buku dulu baru tengok movie, tapi movie dah keluar buku tak baca baca lagi haha adeh..

Mr. Doctor said...

Ok this review grabbed my attention.. Will watch it for sure!