29 June 2015

First Time Hantar Tiket Ke Nuffnang







Bonjour !




Kau bayangkan aa, aku dalame kot tepek Nuffnang kat blog ni.
Ala lama pon dalam emm 2 3 tahun je kot hahah entah tak ingat T_T

Tapi baru tahun ni aku tau pasal CPUV tu
Ianya terjadi selepas aku rajinkan balik blogwalking 2015 ni

BRUH

Pasal CPC (cost-per-click) tu aku tahulah.
Selain dari tu, ada orang penah gitau aku


"Kalau nak dapat income dari nuffnang kena bagi trafik blog kau tinggi"


Cis, tapi tulah. Cakap pon tak clear, aku pun tak paham mende la. Aku ni dala tingtong je selalu. Talk is cheap betul haha


So kalau nak tahu lebih pasal CPUV tu, rajinkan diri la Google ek. Muahaha


Jadinya step first for eveything, iolss beranikan diri la hantar ticket ke nuffnang
Sebenarnya I just need support je, I kan insecute insecure orangnya T__T




Series memalukan doh. BI tonggang langgang. Kelaut ! Hahaha
Dengan typo ANF haram jadahnya tu T_T




Tak lama tu barulah depa reply. Hee
Gua baca woi kasik hadam, memandangkan readers aku dulu dulu tu semua dah kemana entah, hidup lagi tak ek diorang ? Sihat tak ? Puasa tak ? T_T


Btw thanks Nuffnang ! Hee
Kasik explanation and some tips ! Seperti yang I mahukan
Cukup ah aku dah mensia sia kan Nuffnang selama ni *mendengus*

Sekarang makin rajin iolss nak berblog :D
(sebenarnya time time pose ni macam lembik semacam je -_-)










8 comments:

fifie feyca said...

o0ow mcm tu rupanya.. tq for sharing :)

Murniwati Awang said...

alhamdulillah..singgah menabung jg..kikiki

hafiz hafizol said...

hai saya follower awak nie.. wakaka.. selamat kumpul cpuv banyak2 okey..

Icah Banjarmasin said...

Assallammualaikum..ziarah Ramadhan.

Haziqah Muhamad said...

Awal-awal kena selalu update belog. Hari-hari at least 1 entri (kalau rajin 2 or 3 entri). Rajinkan blogwalking semua tu. Bila traffic naik, nanti nuffnang nampak and insyaAllah dapatlah cpuv tu hehe. I tak pernah pasang nuffnang sepanjang blogging sampailah bulan mei haritu saja nak pasang sbb nak earn income sikit. Tak sangka dalam 3 minggu camtu boleh dapat cpuv. Ads semua jangan salah letak tau. Haritu I salah letak. Pastu I betulkan, the next day terus diorang bagi cpuv. Goodluck Myra! ^_^

Yaya Syafiqa said...

Hai. Hahahaa. Sep sikit. Memang sama sama noob la kita pasal cpuv ni. Apapun..nice sharing. Jemput ke blog yayasyafiqa.blogspot.com juga yee :*

Arpiiz said...

saya dah lama tak bukak blog, kena gak lah cari readers banyak2 untuk dapat kan CPUV tu.

P/s: kalau dulu saya panggil dia BE (Buffered Earning)

namy yul said...

saya suka entry nie, saya pun xpaham bgaimana org lain boleh dpt CPUV tanpa henti, tapi betullah bile puasa makin lembik jari nak menaip..asyik2 terpeleot sahaja bile tekan keyboard..hehe =D

member #1570

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 June 2015

First Time Hantar Tiket Ke Nuffnang







Bonjour !




Kau bayangkan aa, aku dalame kot tepek Nuffnang kat blog ni.
Ala lama pon dalam emm 2 3 tahun je kot hahah entah tak ingat T_T

Tapi baru tahun ni aku tau pasal CPUV tu
Ianya terjadi selepas aku rajinkan balik blogwalking 2015 ni

BRUH

Pasal CPC (cost-per-click) tu aku tahulah.
Selain dari tu, ada orang penah gitau aku


"Kalau nak dapat income dari nuffnang kena bagi trafik blog kau tinggi"


Cis, tapi tulah. Cakap pon tak clear, aku pun tak paham mende la. Aku ni dala tingtong je selalu. Talk is cheap betul haha


So kalau nak tahu lebih pasal CPUV tu, rajinkan diri la Google ek. Muahaha


Jadinya step first for eveything, iolss beranikan diri la hantar ticket ke nuffnang
Sebenarnya I just need support je, I kan insecute insecure orangnya T__T




Series memalukan doh. BI tonggang langgang. Kelaut ! Hahaha
Dengan typo ANF haram jadahnya tu T_T




Tak lama tu barulah depa reply. Hee
Gua baca woi kasik hadam, memandangkan readers aku dulu dulu tu semua dah kemana entah, hidup lagi tak ek diorang ? Sihat tak ? Puasa tak ? T_T


Btw thanks Nuffnang ! Hee
Kasik explanation and some tips ! Seperti yang I mahukan
Cukup ah aku dah mensia sia kan Nuffnang selama ni *mendengus*

Sekarang makin rajin iolss nak berblog :D
(sebenarnya time time pose ni macam lembik semacam je -_-)










8 comments:

fifie feyca said...

o0ow mcm tu rupanya.. tq for sharing :)

Murniwati Awang said...

alhamdulillah..singgah menabung jg..kikiki

hafiz hafizol said...

hai saya follower awak nie.. wakaka.. selamat kumpul cpuv banyak2 okey..

Icah Banjarmasin said...

Assallammualaikum..ziarah Ramadhan.

Haziqah Muhamad said...

Awal-awal kena selalu update belog. Hari-hari at least 1 entri (kalau rajin 2 or 3 entri). Rajinkan blogwalking semua tu. Bila traffic naik, nanti nuffnang nampak and insyaAllah dapatlah cpuv tu hehe. I tak pernah pasang nuffnang sepanjang blogging sampailah bulan mei haritu saja nak pasang sbb nak earn income sikit. Tak sangka dalam 3 minggu camtu boleh dapat cpuv. Ads semua jangan salah letak tau. Haritu I salah letak. Pastu I betulkan, the next day terus diorang bagi cpuv. Goodluck Myra! ^_^

Yaya Syafiqa said...

Hai. Hahahaa. Sep sikit. Memang sama sama noob la kita pasal cpuv ni. Apapun..nice sharing. Jemput ke blog yayasyafiqa.blogspot.com juga yee :*

Arpiiz said...

saya dah lama tak bukak blog, kena gak lah cari readers banyak2 untuk dapat kan CPUV tu.

P/s: kalau dulu saya panggil dia BE (Buffered Earning)

namy yul said...

saya suka entry nie, saya pun xpaham bgaimana org lain boleh dpt CPUV tanpa henti, tapi betullah bile puasa makin lembik jari nak menaip..asyik2 terpeleot sahaja bile tekan keyboard..hehe =D

member #1570