26 June 2015

Adohai Promoter






Hai gais





Story pasal sales promoter ni aku kekadang rasa adoi ... 
Kalau kastemernya pon setakat nak pilih baju ke, kasut ke tak perlu kot membontoti dorang dengan jarak 15 cm ! Gahahahajahaksa

Melainkan la kastemer tu sendiri yang mintak dibontoti. 
Maybe dia suke kot. Erk


Nah promoter seketul


So sini aku habaq mai hampa yang jadi promoter ni
Apa salahnya kalau memula kastemer tu datang, tanya dia

"Encik/Cik nak cari apa ye ?"

Kalau dia jawab 

"Takpe, biar saya tengok tengok dulu"
"It's okay, saya cari sendiri"


Hangpa tolonggggg lah tinggalkan depa tu ha bersendirian jap.

Then bila dia dah kata gitu, jawabla balik

"Okay, nanti papehal boleh cari/panggil/tanya saya"


Dah lepas tu, bolehla bagi jarak sikit antara hangpa dengan kastemer tu. Give them some space to look around.

Sometimes people need privacy kan ! Tak gitu ? Hee




Melainkan la kastemer tu jenis memang suka bagi soklan bertubi ! Haa memang sedap pon dapat camni. Dia takkan kasik korang lari dari dia. Padan muka :P
Selalu kat area jual beauty product or gadget lah kakkaka

Aku dok bingit bingit ni, aku pon penah jadi promoter occay.
So aku paham la hahahaha ! Aku pon tak suke dibontoti
So aku takkan membontoti kastemer gak ! Iollss tahu musti dia rimas gak
So iolls ikut la cara diatas tadi, kikiki. Give them some privacy !


*******************

Yang tak boleh blah aku ada pegi tempat yang jual kain pon, kain nak buat baju la, aku dok belek belek kain boleh lak sampai 2 3 promoter perati je . Jarak sume dedekat je. Dahle sume laki. Aku rasa nak blah cepat je =___=

Eleh, nak mintak sign mintak jela. Takyah perati je.
Aku fikir aku tak bawak pen je nak kasik sign, kalau tak aku dah offer :P







Makin rajin lak update kebelakangan ni







11 comments:

Haziqah Muhamad said...

Hahaha. Takde siapa yang suka kalau promoter follow dekat-dekat masa pilih barang kan. Kengkadang nak ngumpat pasal barang tu (especially harga) pun macam tak senang hahaha

Myra Azraff said...

@Haziqah Muhamad gahahahahaha betui sangat kak ! nak taip kat entri pasal ngumpat ngumpat time tu, tapi tak larat nak taip pepanjang pose ni muahahahaha

emma diana said...

Assalamualaikum , Salam Ramadhan , saya singgah sini ya .

Good luck , kunjungan dari GA yang sama :) jemput singgah ..

http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

sama la..kdg2 kata xpelah...terus keluar kedai

Arpiiz said...

Hehehe, entah2 dia nak sembang2 dengan awak kot. xD

Farah Dafri said...

super semak dengan promoter cmni. takut sgt org curik barang letak dalam seluar hihik.

Puan Wawa said...

kan, rse nak beli pn jadi hilang feel.. tpi nak wat camne, memang keje dorang mcm tu kan...hihi

Lieya Von Jay said...

Salu kalo jns dok ikut blkg ni memang terus keluaq ja.. xjadi nk beli. satu lagi yg jns buat muka mcm kita xmampu nak beli,, geramm sungguh.. grr

Niena Reen said...

Ahaha, betul sangat lah tu. Saya pun rimas bila dorang asyik ikut je belakang kita. Alah, kita bukannya nak mencuri barang dia ponnn.. Kikiki.. >.<

Nisa Zamberi said...

Hahaha :) Nice entryy . Jemput singgah blogg http://qasehqudwah.blogspot.com/

Anasyg said...

apsal tak bawak pen myra? pasni bawak k. ke bazaar Romadhon sekalipun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 June 2015

Adohai Promoter






Hai gais





Story pasal sales promoter ni aku kekadang rasa adoi ... 
Kalau kastemernya pon setakat nak pilih baju ke, kasut ke tak perlu kot membontoti dorang dengan jarak 15 cm ! Gahahahajahaksa

Melainkan la kastemer tu sendiri yang mintak dibontoti. 
Maybe dia suke kot. Erk


Nah promoter seketul


So sini aku habaq mai hampa yang jadi promoter ni
Apa salahnya kalau memula kastemer tu datang, tanya dia

"Encik/Cik nak cari apa ye ?"

Kalau dia jawab 

"Takpe, biar saya tengok tengok dulu"
"It's okay, saya cari sendiri"


Hangpa tolonggggg lah tinggalkan depa tu ha bersendirian jap.

Then bila dia dah kata gitu, jawabla balik

"Okay, nanti papehal boleh cari/panggil/tanya saya"


Dah lepas tu, bolehla bagi jarak sikit antara hangpa dengan kastemer tu. Give them some space to look around.

Sometimes people need privacy kan ! Tak gitu ? Hee




Melainkan la kastemer tu jenis memang suka bagi soklan bertubi ! Haa memang sedap pon dapat camni. Dia takkan kasik korang lari dari dia. Padan muka :P
Selalu kat area jual beauty product or gadget lah kakkaka

Aku dok bingit bingit ni, aku pon penah jadi promoter occay.
So aku paham la hahahaha ! Aku pon tak suke dibontoti
So aku takkan membontoti kastemer gak ! Iollss tahu musti dia rimas gak
So iolls ikut la cara diatas tadi, kikiki. Give them some privacy !


*******************

Yang tak boleh blah aku ada pegi tempat yang jual kain pon, kain nak buat baju la, aku dok belek belek kain boleh lak sampai 2 3 promoter perati je . Jarak sume dedekat je. Dahle sume laki. Aku rasa nak blah cepat je =___=

Eleh, nak mintak sign mintak jela. Takyah perati je.
Aku fikir aku tak bawak pen je nak kasik sign, kalau tak aku dah offer :P







Makin rajin lak update kebelakangan ni







11 comments:

Haziqah Muhamad said...

Hahaha. Takde siapa yang suka kalau promoter follow dekat-dekat masa pilih barang kan. Kengkadang nak ngumpat pasal barang tu (especially harga) pun macam tak senang hahaha

Myra Azraff said...

@Haziqah Muhamad gahahahahaha betui sangat kak ! nak taip kat entri pasal ngumpat ngumpat time tu, tapi tak larat nak taip pepanjang pose ni muahahahaha

emma diana said...

Assalamualaikum , Salam Ramadhan , saya singgah sini ya .

Good luck , kunjungan dari GA yang sama :) jemput singgah ..

http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

sama la..kdg2 kata xpelah...terus keluar kedai

Arpiiz said...

Hehehe, entah2 dia nak sembang2 dengan awak kot. xD

Farah Dafri said...

super semak dengan promoter cmni. takut sgt org curik barang letak dalam seluar hihik.

Puan Wawa said...

kan, rse nak beli pn jadi hilang feel.. tpi nak wat camne, memang keje dorang mcm tu kan...hihi

Lieya Von Jay said...

Salu kalo jns dok ikut blkg ni memang terus keluaq ja.. xjadi nk beli. satu lagi yg jns buat muka mcm kita xmampu nak beli,, geramm sungguh.. grr

Niena Reen said...

Ahaha, betul sangat lah tu. Saya pun rimas bila dorang asyik ikut je belakang kita. Alah, kita bukannya nak mencuri barang dia ponnn.. Kikiki.. >.<

Nisa Zamberi said...

Hahaha :) Nice entryy . Jemput singgah blogg http://qasehqudwah.blogspot.com/

Anasyg said...

apsal tak bawak pen myra? pasni bawak k. ke bazaar Romadhon sekalipun.