23 June 2015

Eden Baru Perasan Sesuatu







 Salam gais !






Kalau yang salu follow blog aku dari dulu, 
I mean dalam 2012 camtu kot (such a glory days)

Glory days bagi aku disini, glory days untuk semangat berblogging yang ada kat aku masa tu je, hahaha. Bukan senang nak ada semangat camtu memandangkan aku ni bukanlah jenis yang rajin haha

Tiap bulan, aku akan buat entri. Lalu tahun berganti tahun, makin pudar semangat tu. Tambah tambah lagi time tu busy dengan lambakan assignment.
And all of these times, did you realized something ?

Aku banyak buat entri based from apa yang aku observed

"Jenis Jenis Budak Facebook"
"Jenis Jenis Budak Twitter"
"Jenis Jenis Budak Instagram"
"Tipikal Sinetron"

etc

Kemonlahhh. Aku pon dah naik muak !
Banyak entri aku simpan jadi draft je.
Nak perah otak/tambah idea je padahal, untuk entri macamtu

Start tahun ni, aku rajinkan balik blogwalking sana sini

Aku cari balik. Apa yang kurang kat blog aku ni.
Am I missing something


Oh yes. 




Of course I barely talk about my personal life.
I don't mean like something deeply like cerita pasal iolss tengah gila bercinta ke, teenage desperation ke, cerita pasal masalah family ke


Argh !


Aku peratikan blog blogger lain, banyak cerita hangout with their close friends, buat assignment sesama kawan, cerita pasal diorang pegi trip, tell about their first overview on some places, reviewing about the new thingy they just bought, share about how they love baking cakes on leisure time, tell about some jokes from friends, tell about how delicious their mom's dishes for the hari raya, etc


Well I don't mean to follow cara orang la,

But why have I wasted so many years, keeping so much pictures on my phone and laptop,

and not sharing what's behind it ? :(

I got so many pictures for our trip in Malacca masa semester 4, it was fun btw,
I got so many pictures of my beloved friends when we're hangout together,
I got so many pictures of crazy things we did in studio bila stress buat kerja dulu,
I got so many progress pictures untuk mostly project yang aku buat dulu,
I got a picture umm gambar makhluk putih err momok been caught on my camera time malam malam masa kat asrama sekolah dulu,
I have so many cool music to give review about,


And all I wanna say is, it's not about the picture itself,
But why I didn't share with the whole world, 
even about the little things happened in my life ?

I really want to tell all about it.
I want to tell people how I feel
Tapi kenapalah aku diamkan aje LOL

Sorry baby, I've been wasting you all of these years (bercakap dengan blog)


*****************************************************






Kekadang baca blog Afzalsukasuki, Umie Artoqimie, Namee Roslan, dll. Kekadang rasa enjoy iolss baca, sanggup scroll entri entri lama diorang

Rasa fun je baca even about the shortest story of their life.
Tak perlu taip pepanjang, cukup cerita apa yang patut je
Yang penting mesti ada gambar la kan :P


Ekceli pon, aku banyak cite pasal art. Bosan gak.
Yela, bosanlaa asyik focus pasal tu je. Macam takde life pulak
I don't wanna stick on that one damn thang.

I don't want to be defined as 

"Oh kalau nak tengok doodle cecomel, blog Myra Azraff kan hado"


Ek, doodle pon dah bertahun tak buat dah. Haha


Sometimes the little things means the most. So why not I appreciate it ?



#pardonmybrokenmanglish :P





4 comments:

Fatanah Khirizan said...

hehe,saya pun tak selalu cerita pasal diri sendiri... ada la jugak sikit2... gambar sendiri pun jarang2 bubuh dlm entry huhu

Syamsid Dhuha said...

Haha agreed . We need inspirations too when we make a good blog story .. Like you said " best baca blog dorg" Yup maybe pengalaman dorg dalam blog ni lame , so their have their own style to make other blogger feels "WOW kene bace ni" . Why not kite improvise dan ikut cara kite . How ? Well a lil but blogwalk i guezzz . haha .. Nice blog btw .. Thumbs up

from http://syamsiddhuha.blogspot.com/

Haziqah Muhamad said...

Samalah ! Kita baru start berblogging balik sebab tangan ni rasa menggeletar je nak share gambar-gambar dekat blog. Rasa rugi je tangkap gambar banyak-banyak tapi last-last buat pekasam dalam phone haha. Bila ada blog syok sikit sebab boleh share dengan orang kan. :)

Azhafizah Md Nor said...

pemerhatian yang bagus..bagus untuk improvement untuk diri sendiri..penulisan ikut cara masing²..ada yang suka ada yang tak..kalau kita kata ada yang bosan tapi kita xbosan..kalau kita bosan, ade pulak tak bosan..ikut citarasa masing²lah kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 June 2015

Eden Baru Perasan Sesuatu







 Salam gais !






Kalau yang salu follow blog aku dari dulu, 
I mean dalam 2012 camtu kot (such a glory days)

Glory days bagi aku disini, glory days untuk semangat berblogging yang ada kat aku masa tu je, hahaha. Bukan senang nak ada semangat camtu memandangkan aku ni bukanlah jenis yang rajin haha

Tiap bulan, aku akan buat entri. Lalu tahun berganti tahun, makin pudar semangat tu. Tambah tambah lagi time tu busy dengan lambakan assignment.
And all of these times, did you realized something ?

Aku banyak buat entri based from apa yang aku observed

"Jenis Jenis Budak Facebook"
"Jenis Jenis Budak Twitter"
"Jenis Jenis Budak Instagram"
"Tipikal Sinetron"

etc

Kemonlahhh. Aku pon dah naik muak !
Banyak entri aku simpan jadi draft je.
Nak perah otak/tambah idea je padahal, untuk entri macamtu

Start tahun ni, aku rajinkan balik blogwalking sana sini

Aku cari balik. Apa yang kurang kat blog aku ni.
Am I missing something


Oh yes. 




Of course I barely talk about my personal life.
I don't mean like something deeply like cerita pasal iolss tengah gila bercinta ke, teenage desperation ke, cerita pasal masalah family ke


Argh !


Aku peratikan blog blogger lain, banyak cerita hangout with their close friends, buat assignment sesama kawan, cerita pasal diorang pegi trip, tell about their first overview on some places, reviewing about the new thingy they just bought, share about how they love baking cakes on leisure time, tell about some jokes from friends, tell about how delicious their mom's dishes for the hari raya, etc


Well I don't mean to follow cara orang la,

But why have I wasted so many years, keeping so much pictures on my phone and laptop,

and not sharing what's behind it ? :(

I got so many pictures for our trip in Malacca masa semester 4, it was fun btw,
I got so many pictures of my beloved friends when we're hangout together,
I got so many pictures of crazy things we did in studio bila stress buat kerja dulu,
I got so many progress pictures untuk mostly project yang aku buat dulu,
I got a picture umm gambar makhluk putih err momok been caught on my camera time malam malam masa kat asrama sekolah dulu,
I have so many cool music to give review about,


And all I wanna say is, it's not about the picture itself,
But why I didn't share with the whole world, 
even about the little things happened in my life ?

I really want to tell all about it.
I want to tell people how I feel
Tapi kenapalah aku diamkan aje LOL

Sorry baby, I've been wasting you all of these years (bercakap dengan blog)


*****************************************************






Kekadang baca blog Afzalsukasuki, Umie Artoqimie, Namee Roslan, dll. Kekadang rasa enjoy iolss baca, sanggup scroll entri entri lama diorang

Rasa fun je baca even about the shortest story of their life.
Tak perlu taip pepanjang, cukup cerita apa yang patut je
Yang penting mesti ada gambar la kan :P


Ekceli pon, aku banyak cite pasal art. Bosan gak.
Yela, bosanlaa asyik focus pasal tu je. Macam takde life pulak
I don't wanna stick on that one damn thang.

I don't want to be defined as 

"Oh kalau nak tengok doodle cecomel, blog Myra Azraff kan hado"


Ek, doodle pon dah bertahun tak buat dah. Haha


Sometimes the little things means the most. So why not I appreciate it ?



#pardonmybrokenmanglish :P





4 comments:

Fatanah Khirizan said...

hehe,saya pun tak selalu cerita pasal diri sendiri... ada la jugak sikit2... gambar sendiri pun jarang2 bubuh dlm entry huhu

Syamsid Dhuha said...

Haha agreed . We need inspirations too when we make a good blog story .. Like you said " best baca blog dorg" Yup maybe pengalaman dorg dalam blog ni lame , so their have their own style to make other blogger feels "WOW kene bace ni" . Why not kite improvise dan ikut cara kite . How ? Well a lil but blogwalk i guezzz . haha .. Nice blog btw .. Thumbs up

from http://syamsiddhuha.blogspot.com/

Haziqah Muhamad said...

Samalah ! Kita baru start berblogging balik sebab tangan ni rasa menggeletar je nak share gambar-gambar dekat blog. Rasa rugi je tangkap gambar banyak-banyak tapi last-last buat pekasam dalam phone haha. Bila ada blog syok sikit sebab boleh share dengan orang kan. :)

Azhafizah Md Nor said...

pemerhatian yang bagus..bagus untuk improvement untuk diri sendiri..penulisan ikut cara masing²..ada yang suka ada yang tak..kalau kita kata ada yang bosan tapi kita xbosan..kalau kita bosan, ade pulak tak bosan..ikut citarasa masing²lah kot.