24 June 2015

Top 5 Picks : LANA DEL REY







Hai gais !






Sapa yang tak minat Lana Del Rey, tak payahla kot nak baca ni. Kakaka
Rasa korang pun dah tahu sapa Lana ni, lelagu dia start femes kat radio dalam tahun lepas. Yang selalu kuar radio Summertime Sadness, Born To Die etc
Padahal benda dah lama release kot. Sobs


Lagu lagu dia kalau boleh bagi aku semua best, cuma ada lah certain tu aku malas nak story la kan. Heh 

Lagu lagu dia banyak bergenrekan indie pop dan genre lain yang tak dapat aku nak detect hahaha ! Sapa yang tak bese dengar lagu dia ni, memang korang pon rasa menyampah la kot hihi (sapa suruh tak bese dengar)


Nah iolls kasi setepek gambar !

What I like about her, she had such a goddess voice ! 
Dengar je suara dia menyanyi feeling dia macam warm butter sliding on the hot toast. MV dia semua edit ala ala retro + vintage. So rad(cool) la bagi I ni ha.
Because she has her own personalities gitu. 

Ala puji lelebih lak ! (lempang diri sendiri)


So disini aku nak share la sikit top 5 dari certain album dia
Top 5 ni yang selalu aku dengar, and paling best ! 
First dengar pon boleh terus jatuh cinta. 

Yela, certain lagu kau dengar, mesti amek masa, baru nak suka kan ? kakaka !




Top 5 Picks : LANA DEL REY




1) Without You


Without You ni kau dengar korus je, terus dah pikat hati kau. No 1 la bagi iolss 




"Boy you're so dope
Your love is deadly
Tell me life is beautiful
They all think I have it all"




2) Video Games

Bagi aku Video Games ni pun pawer gak. 





And I think you might like this one ! 
Si Bebek (kawan aku) guna lagu ni untuk diploma fashion show tahun lepas.
Really catchy and superb. Must hear





John Mayer pon ada gak buat cover lak. Sibuk je. Ni aku jumpa kat tumblr. 
Walaupun instrumental je, tetap best k. Yang penting semua version lagu ni pon boleh jadi best






"I tell you all the time, heaven is a place on earth with you"



3) Fucked My Way Up To The Top

Yang ni ada sikit sikit elemen thrill. Erk
Some said lagu ni dia tujukan untuk Lorde, sebab tiru stail dia. Entahla, maybe rumors je kot !






"I'm a dragon you're a whore"

Bruhhhh. Whore pula




4) Shades Of Cool


Yang ni tang chorus tu dah macam koir apa tah hahaha tapi still best. Kena dengar gak occay !





"He lives for love, he loves his drug, he loves his baby too"




5) Last Girl On Earth


Ini pon best. Must hear k must hear. Hee




"Sometimes I get lonely, millions can't help me now"




**********************************************


Ekceli ade je lagi yang best. Macam
West Coast, Blue Jeans, Gods and Monsters etc

Hohoh !



Ok tata !











7 comments:

kiru magu said...

suke lana gak.lagu fav video game,dark paradise,born to die,this is what make us girl,national anthem n byk lagi ekceli.hahahaha

Haziqah Muhamad said...

Suka tengok dia ni. Vintage sangat ala-ala Zooey Deschanel. Suka!

zulhilmitempoyak said...

baru kenal hari ni. hehehe

Azhafizah Md Nor said...

First time dengar nama dia..huhu..

Anasyg said...

blue jeans? favorite aku setakat ni blue jeans dgn born to die la. ada dgr Paloma Faith ta? pg dgr. haha

Diyana Zdin said...

Blue jeans my jamm.. hehe suka lana.. Shantikk sgt.. muka perfect tambah2 tang hidung. Yup tersesat minat bila search lagu SummertimeSadness, tp overall lagu dia mmg halwa telinga.

Farah Arina said...

lagu dia banyak yang best so takleh nak pilih kot haih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 June 2015

Top 5 Picks : LANA DEL REY







Hai gais !






Sapa yang tak minat Lana Del Rey, tak payahla kot nak baca ni. Kakaka
Rasa korang pun dah tahu sapa Lana ni, lelagu dia start femes kat radio dalam tahun lepas. Yang selalu kuar radio Summertime Sadness, Born To Die etc
Padahal benda dah lama release kot. Sobs


Lagu lagu dia kalau boleh bagi aku semua best, cuma ada lah certain tu aku malas nak story la kan. Heh 

Lagu lagu dia banyak bergenrekan indie pop dan genre lain yang tak dapat aku nak detect hahaha ! Sapa yang tak bese dengar lagu dia ni, memang korang pon rasa menyampah la kot hihi (sapa suruh tak bese dengar)


Nah iolls kasi setepek gambar !

What I like about her, she had such a goddess voice ! 
Dengar je suara dia menyanyi feeling dia macam warm butter sliding on the hot toast. MV dia semua edit ala ala retro + vintage. So rad(cool) la bagi I ni ha.
Because she has her own personalities gitu. 

Ala puji lelebih lak ! (lempang diri sendiri)


So disini aku nak share la sikit top 5 dari certain album dia
Top 5 ni yang selalu aku dengar, and paling best ! 
First dengar pon boleh terus jatuh cinta. 

Yela, certain lagu kau dengar, mesti amek masa, baru nak suka kan ? kakaka !




Top 5 Picks : LANA DEL REY




1) Without You


Without You ni kau dengar korus je, terus dah pikat hati kau. No 1 la bagi iolss 




"Boy you're so dope
Your love is deadly
Tell me life is beautiful
They all think I have it all"




2) Video Games

Bagi aku Video Games ni pun pawer gak. 





And I think you might like this one ! 
Si Bebek (kawan aku) guna lagu ni untuk diploma fashion show tahun lepas.
Really catchy and superb. Must hear





John Mayer pon ada gak buat cover lak. Sibuk je. Ni aku jumpa kat tumblr. 
Walaupun instrumental je, tetap best k. Yang penting semua version lagu ni pon boleh jadi best






"I tell you all the time, heaven is a place on earth with you"



3) Fucked My Way Up To The Top

Yang ni ada sikit sikit elemen thrill. Erk
Some said lagu ni dia tujukan untuk Lorde, sebab tiru stail dia. Entahla, maybe rumors je kot !






"I'm a dragon you're a whore"

Bruhhhh. Whore pula




4) Shades Of Cool


Yang ni tang chorus tu dah macam koir apa tah hahaha tapi still best. Kena dengar gak occay !





"He lives for love, he loves his drug, he loves his baby too"




5) Last Girl On Earth


Ini pon best. Must hear k must hear. Hee




"Sometimes I get lonely, millions can't help me now"




**********************************************


Ekceli ade je lagi yang best. Macam
West Coast, Blue Jeans, Gods and Monsters etc

Hohoh !



Ok tata !











7 comments:

kiru magu said...

suke lana gak.lagu fav video game,dark paradise,born to die,this is what make us girl,national anthem n byk lagi ekceli.hahahaha

Haziqah Muhamad said...

Suka tengok dia ni. Vintage sangat ala-ala Zooey Deschanel. Suka!

zulhilmitempoyak said...

baru kenal hari ni. hehehe

Azhafizah Md Nor said...

First time dengar nama dia..huhu..

Anasyg said...

blue jeans? favorite aku setakat ni blue jeans dgn born to die la. ada dgr Paloma Faith ta? pg dgr. haha

Diyana Zdin said...

Blue jeans my jamm.. hehe suka lana.. Shantikk sgt.. muka perfect tambah2 tang hidung. Yup tersesat minat bila search lagu SummertimeSadness, tp overall lagu dia mmg halwa telinga.

Farah Arina said...

lagu dia banyak yang best so takleh nak pilih kot haih