5 Tanda Korang Belum Move on !

4:26 PM



Hai gais.



Aku tau ramai antara korang ada yang masih belum move on dan masih hati koyak ni.
Dah move on ? Serius la ? Sadoo sangat ke tu hehe
Cer check balik mana 1 korang diantara 5 tanda tanda ni hee



5 Tanda Korang Belum Move on ! 



1) Dengar lagu sedih memanjang

Kalau tengah heartbroken tu, aku suggest pls la jangan dengar lagu2 sedih. Dahla dengar lagu sedih2 dalam bilik gelap, siap ulang2 lagi. Lagi rabak. Apa2 lagu sedih kau dengar tetibe semua rasa related sangat dengan diri korang. Pulak tu dalam playlist semua lagu

No One's Gonna Love You - Band of Horses (.. no one's gonna love you more than I do ...)
All Too Well - Taylor Swift ( ...cause here we are again when i loved you so .... )
Nicest Thing - Kate Nash ( ... i wish you thought I was the reason you are in the world)

Nicest Thing tu kau janganla dengar. Paling rabak koyak teruk boleh meninggal. So apa kata dengar la lagu The Weeknd ke Galantis ke The Chainsmokers yang boleh cheer up ! Takpon movie marathon. Pitch Perfect, Mean Girls, Confession of a Shopaholic, The Devil Wears Prada. Haaaa

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2) Suka bermadah/ guna ayat2 puitis

Tetiba korang suka something2 yang bunyi puitis. Poem, Zine, Illhueminati and everything. Tetiba suka sastera, tetiba pandai bersastera. Tetiba suka menulis benda pendek yang punya seribu makna. Tetiba ada skill sebagai seorang penyajak. 


"Sang Aku yang punya rasa cinta itu kian mati. Perlahan hati Sang Aku dirobek ..."

"The thoughts of his smile still filling my lungs with wildflowers and still, it hurts."

Ah sudah. 

Haaa ngaku cepat sapa penah buat or masih buat ni. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Twitter sebagai cara meluahkan

Tiap masa korang update ayat ayat redha kat Twitter. Ayat belum move on. Ayat berkias. Korang nak sampaikan kat someone tu, tapi berkias. Penat dah berkias ni ha. Ay. Salu time time waktu malam la nak rabak. Malam la nak overthinking kan. Ayat series hurt gila. Orang baca pon orang tahu kau tengah heartbroken. Lepastu nampak je ayat related pasal heartbreak kat timeline semua kau nak retweet. And berharap dia akan baca apa yang kau retweet. Aku sarankan pegi la retweet foodporn bebanyak, best la jugak hahahaha


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Masih stalk

Masih stalk ! Walau pon dah tahu dilukai teruk nak mampus pon masih boleh beranikan diri nak stalk facebook or ig dia. Lepastu nangis lagi. Adeh .... stalk stalk. Sedih. Sakit hati. Pastu esoknya stalk lagi. Stalk, cry, repeat.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


5) Masih berharap dengan 1 text

Dapat je satu text dari dia (ex) macam "hai", kau plak be like


"ohmygod this is it. he will love me again. we'll get back together eventho impossible ok i know it'll get hurt but i still love him who care, f*ck my life im dead"

Padahal ex kau tak berniat pon camtu. Saje nak hai hai sikit je. Korang dah imagine lelebih. Rileks. Walaupun hurt doe.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okay so nampaknya cukuplah 5. Ekceli ada 10 aku dah list. Tapi malas la aku nak huraikan. Cari mana best je hahaha. Sapa nak tips move on ? Let me know in the comment section bro ! :D

p/s : i have so much to write about this but my time not allowing me to






You Might Also Like

8 komen

  1. Hai Moi 😄! Nice u write.. No.1 smpi 5 mmg slalu buat. Konon sado sangat lah tuh..hahha^^

    ReplyDelete
  2. 2345 tu kelakar je baca..hahaha - :)

    ReplyDelete
  3. NO4, aduhmak memang takley move on

    ReplyDelete
  4. omg.........
    i did everything in the list hahahahaaahha
    obviously!!!!
    siapa belum move on????

    hands up hahha

    ReplyDelete
  5. Alamak.. Masih mengharapkan satu text drpd dia.. Point tu je belum tinggal. Keep move on! Thanks sis for sharing these.

    ReplyDelete
  6. hmm. hmm. saiaa taa kuad. lel. rupanya belum move on :3

    ReplyDelete
  7. hahaha...jh cmtu gak kott...tapi dulu..skg..bye2 haha

    ReplyDelete
  8. hahah tergelak bila baca entry ni. nice entry kak myraa
    btw alhamdulillah kita dah tak buat dh semua
    yeahh kita dah move on!! ;p

    ReplyDelete

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram