Instinct Mak Sangat Dasat .....

5:20 PM




Salam gais.




Dulu aku salu dengar. 

"Instinct mak ni kuat. Dia tau apa kata hati ko walau ko tak cakap" 

Aku pon macam "ohh" tapi sekarang macam "ehh" plak. Sekali kene kat aku daa hahaha ...



1) Time takdak duit

Salu kalau dalam pertengahan bulan tetibe je mak aku tanya 

"Akak ada duit lagi tak. Kalau takde mama bank in kan"

Errr .... 


2) Time keluar berjalan

Aku cuti keje Isnin je. Salu Isnin je keluor berjalan, tapi tengok gak. Kekadang tak keluo pon, mereput kat rumah gahaha. Jarang la berjalan. Bila time aku dah plan nak keluo Isnin tu, tetibe je mak aku wasep pepagi 

"Akak tak keluar memana ke harini"

Gahahajasghajajajaasga macam tetau je segan lak iols nampak sangat la aku tak gitau dia kuar bejalan. (padahal salu lupa)


3) Time stress keje

Masa aku start kerja, ada 1 moment aku sangat stress, tak tahan. Padahal baru start keje kot. Rasa nak benti je. Stress. Masa aku balik kampong tetiba mak aku tanya 

"Mama mimpi akak nak benti keje. Mama sampai merayu kat akak jangan benti keje." 

and aku be like "Haaa apaaaa bia betikkk takdelah best je kejeee"

Tu dasat. Macam tetau je kondisi aku ! Tapi sekarang dah stabil dah. Kerja pun okay hehehe. First macam gila sikit. Ugh


So janganla nak hide someting sangat dari mak engkorang gahaha. Papepon i love you mommm. Rindu rumah. Nanti pas gaji hakak balik hehehehehe


You Might Also Like

3 komen

I would really appreciate to have your thoughts here ! :)

Like us on Facebook

Instagram